Ale jak mam brać po 37 groszy, jak twierdzisz o Wielki, ze będzie po 30 groszy. Wystawiasz na próbę moją wiarę mój Mistrzu Opinio? Chciałem żebyś mi doradził, a nie rzucał wilkom na rzeź. Błagam zaczerpnij jeszcze raz ze swojej krynicy mądrości i uroń chociaż kropelkę biednemu człekowi nie zdającemu życia na giełdzie.
Zdradź mi też jedną rzecz - widziałem że niewierni śmieją się z twojej wiedzy na temat zleceń. Powiedz mi czy ukryte zlecenia to tylko legenda tworzona przez profanów, wyśmiewających twoje słowa pełne mądrości? Czy może to rodzaj jakiejś diabelskiej zagrywki mającej zwodzić, tych co dojrzeli prawdę płynąca z twych nauk? Ale co oni tam wiedzą, ty wiesz jak kręte drogi czynić prostymi, dlatego istnieje tylko jeden rodzaj uświęconych zleceń w naszej biblii inwestora - a miano jego PKC.
Widzę, że nikt nie docenia tutaj twego geniuszu i mają cię za jakiegoś nowicjusza. Ignoranci będą marzli na piekielnych zimowych równinach braku zarobku i optymalizacji za tę potwarz o Wielki, ale ty się nie poddawaj. Nikt nie jest prorokiem we własnym kraju, dlatego rozszerzaj swoja wolę na inne fora. Sprawimy że wszyscy padną u twych stóp i będą czekali z niecierpliwością na święte słowa płynące z twej klawiatury.