Forum Jak zacząć inwestować? +Dodaj wątek

Re: Czym jest Bannersbroker

Relacja mojego sponsora Pana Damiana z spotkania w Irlandii:

Ze spokojem nazwę tą imprezę wielkim świętem i tryumfem BB.Konferencja była zorganizowana perfekcyjnie przez Paula z Irlandii , który prowadzi tam biuro suportu BB. Mieliśmy okazję poznać cały zarząd BannersBrokers, byli nawet obecni główny grafik i programista. W tej chwili widać ,że BB rozwija się w ogromnym tempie, zatrudniają masę ludzi w tym takich specjalistów jak David Hooker- znany mówca i trener a także prowadzący programy telewizyjne.
W tej chwili szefostwo BB wygląda następująco:
Chris Smith CEO
Rajit Dixit COO
Lorenzo Guarini- znany z pobytu w Polsce przesympatyczny facet
David Hooker- rewelacyjny mówca. Jego rola w BB to rozwój kolejnych rynków dla BB oraz dbanie o sprawy prawne .Wyjątkowa postać i naprawdę z ogromną przyjemnością słuchałem Jego wystąpień. David jest także autorem książki.
Grant D’eall- Trener BB
Stephanie Schlacht Support Training manager
Janett Kenedy-niestety nie pamiętam dokładnie ale jest chyba szefową suportu
Kurt Kornelson-człowiek od StellarPoint, czyli firmy zajmującej się obsługą suportu.

W piątek Raj wykonał rewelacyjną prezentację BB. Naprawdę masa osób stwierdziło, że była to najlepiej poprowadzona prezentacja BB jak widzieli. Raj naciskał za każdym razem na słowo BROKER.BB jest BROKEREM i pieniądze zarabia na pośrednictwie.BB nie jest żadnym PONZI SCHEME, PIRAMIDĄ itd. Jest BROKEREM na rynku reklamy internetowej. Piątek zakończył się masa rozmów ze spotkanymi znajomymi ze Świata BB: Leonidem, Janine i Hansem z Niemiec, Duncaem i Ianem z UK, znajomymi z Włoch, Czech,Irlandii.
SOBOTA-Znów niesamowite wystąpienie Davida Hookera. Ciekawe,że David znał BB od samego początku jednak nie dołączył pomimo propozycji. Obserwował,co dzieje się z BB i od 10 tygodni mamy go na pokładzie. Naprawdę przemiły facet, na jednym ze swoich wystąpień w niesamowity sposób rozprawił się ze wszystkimi nonsensownymi zarzutami pod adresem BB. Opowiadał o tym jak kontaktował się z nieprzychylnymi blogerami i jak okazało się że chętnie będą ,,odkręcać ,, to co napisali za pieniądze…..Jeden nawet dostał ofertę przyjazdu do biura BB na koszt BB z której nie skorzystał. Wielu z nich promuje piramidy i lewe biznesy a poprzez pisanie bzdur zwiększają ruch na swoich stronach. David Hooker zajmuje się prawnymi sprawami w krajach w których działa BB oraz wizerunkiem BB.
Jego prezentacja w świetny sposób pokazała schemat działania BB, jak i na czym zarabia oraz skąd pochodzą nasze pieniądze i jak działa BLIND NETWORK z masą świetnych slajdów, które mają być dostępne w backoffice. Opowiadał o tym jak BB zwróciło się na początku z ofertą współpracy do 10 największych brokerów i tylko najmniejszy z 10 podjął współpracę a teraz największy zgodził się współpracować i trwaj prace nad połączeniem obu systemów. Chris Później mówił o tym ,że prace są na ukończeniu i niedługo wszystko zacznie działać.
Duży nacisk był kładziony na to aby biznes BB przedstawiać w jak najprostszy sposób, aby nie komplikować prezentacji i żeby dobrze samemu poznać nasz BB biznes .BB jest biznesem i może przynosić ogromne zyski ale trzeba go w należyty sposób traktować.
W czasie tego weekendu przemawiali jeszcze inni. Dużo ciekawych rzeczy mówił Chris Smith- właściciel BB.O wizji o tym, że BB jest skierowana nie do wielkich firm ale do małych biznesów i przeciętnych ludzi, że jest biznesem dzielenia się. Lorenzo także miał świetne wystąpienie o tym jak można pomóc wielu ludziom pokazując im tą możliwość zarabiania.
Raj i Chris tłumaczyli bardzie szczegółowo jak PUBLISHER oferuje podstawową cenę za okres wynajmu miejsc pod reklamy i jak brokerzy odsprzedają te miejsca i odsprzedają i zarabiają na tym świetny procent i dlatego właśnie możemy tak zarabiać z BB. Raj żartował ( nie pierwszy raz to słyszałem ),że mogliby płacić więcej ale to co nam płacą jest fair dla wszystkich.
Tak więc po raz pierwszy przedstawiono model jak działa BB i czemu może nam tak dobrze płacić. Wygląda na to, że zarabiamy na innych brokerach. BB odsprzedaje to co samo kupiło .Obracają coraz większymi pieniędzmi. PUBLISHER dostaje swoją stawkę. Zagłębiali się w detale jak to działa jak reklamy są umieszczane na miejscach, jak zmieniają się co minutę czy 15 i zostają skierowane na inne strony. BB nie jest ADVERTISEREM. Oni nie umieszczają żadnych reklam .

To co chce w przyszłości zrobić BB to budowa własnej sieci PUBLISHER i sprzedawanie miejsc pod reklamy .Będą więc swoim własnym brokerem. Chris mówił o swojej wizji przyszłości reklam na Iphonach , Ipadach itd. O tym, że jest to możliwość zarabiania dla każdego, dla samotnej matki, ludzi bez wykształcenia itd. BB może zmienić życie tak wielu ludzi na lepsze. BannersBroker ma w tej chwili 265 tys. osób a do końca 2013 ma nas być ponad milion. Chris mówił także o tym ,że 90% pieniędzy płacimy za powierzchnie reklamowe a 10% kupujemy naszą powierzchnię reklamową na nasze wyświetlenia.
Chris mówił także o nowym brokerze , który oferuje więcej ADVEITISEROM. Większy wybór opcji, rozmiarów banerów itd. BB kupiło nowy budynek dla suportu, powstała do tego celu firma STELLARPOINT , która będzie zajmowała się prowadzeniem kont, suportem itd. Wszystkie kluczowe osoby ze SP były obecne w Dublinie. Wiele nowych osób będzie pracowało dla naszego komfortu. Naprawdę widać duży progres.
W sobotni wieczór odbył się uroczysty obiad na którym było nas ponad 800 osób i był to 2gi pod względem ilości gości obiad w tym roku w Irlandii:).Chris okazał się być dobrym tancerzem:) .Było masę śmiechu, my siedzieliśmy z naszą ekipą przy stole z polsko-hinduskim małżeństwem a ja dostałem swoje wegetariańskie danie :) .Po obiedzie był taniec, muzyka i śpiew, wszyscy świetnie się bawili. Wymknąem się z sali i miałem okazję porozmawia z Davidem Hookerem. Rozmówcą jest świetnym. Do tego spędzałem czas z Janina i Hansem z Niemiec- sposorami mojego sponsora Leonida i z Ianem , który był w Polsce kilka miesięcy temu więc wielu z Was miała okazję Go poznać. To był świetny wieczór ale dla nas zabawa się nie skoczyła.
Wyruszyliśmy samochodem w kilkuset kilometrową podróż na zachodnie wybrzeże Irlandii pooglądać sobie klify. Probelm w tym ,że po kilkugodzinnej jeździe dojechaliśmy na miejsce a tam wiatr, deszcz i mgła. Było nieźle:).Coś jednak widzieliśmy i Szymon Humięcki ( F1 driver :)) pędził z powrotem 200 na h wprowadzając zamieszanie na autostradzie.
Na śniadanie jednak zdążyliśmy ….Wiele osób mówiło ze sceny o swoich osobistych doświadczeniach z BB. Jak będąc kompletnymi bankrutami pozbierali się dzięki temu biznesowi i powrócili do normalnego życia- a stracili wcześniej wszytsko. Jak w Bangladeszu ludzie dzięki BB wychodzą z nędzy i mogą kupić żywność dla dzieci. Wiele było takich historii i na prawdę słysząc takie rzeczy trudno nie uwielbiać BB- najlepszego biznesu jaki jest:).Podsumowując: BB jest w tej chwili sporym brokerem handlującym z innymi brokerami i z tego pochodzą nasze wypłaty.
BB za rok będzie miął milion osób więc jesteśmy w rewelacyjnym czasie i miejscu. Rynek reklam w Internecie to wiele miliardów z ogromną tendencją wzrostową. Będą uruchamiać własną platformę i z tego powodu będą swoim własnym brokerem. Następny krok to reklama na urządzeniach takich jak iPhony ,Ipody etc. Jeszcze jedna ważna rzecz na koniec. BB to także styl życia, podróże i pomoc innym. BB to biznes dzielenia się i zawsze powinniśmy o tym pamiętać. Nawet mały krok z naszej strony może odmienić czyjeś życie na plus. Tak jak odmieniło się życie piszącego te słowa oraz wielu osób z BB ELIET CLUB.
BB jest fantastycznym konceptem, fantastycznym biznesem i nie trzymajmy tego w sekrecie dla siebie. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i mam nadzieję, że trochę przybliżyłem Wam to co działo się Dublinie. Udało nam się w międzyczasie także odwiedzić Dublin i pospacerować po uliczkach pełnych barów i pubów .

Widzimy się za 3 miesiące w Kalkucie w Indiach :) mam nadzieję ,że w bardzo licznym składzie. Specialne pozdrowienia dla moich dzielnych kompanów: Henryka Hóty,Szymona Humięckiego,Leonida , Monike Kminiak , Łukasza Jędrzejczaka oraz przemiłej Marcie z Irlandzkiego suportu.

osoby zainteresowane bb zapraszam do kontaktu na email: 1959radziu@wp.pl zapewniam świetny kontakt i moge wszsytko po kolei wytlumaczyc.