Spadek cen akcji jest spowodowany generalnie słabymi wynikami za 3 i 4 kwartał 2022 r oraz 1 kwartał 2023. Myślę, że 2 i 3 też nie będą dobre, le będziemy zmierzali w dobrym kierunku. Ale największy wpływ na spadek cen akcji miała decyzja o braku DYWIDENDY. Sam nie zakładałem takiego scenariusza i jakbym wiedział to opyliłbym akcje po 7 zł, a trochę ich mam jak na zwykłego inwestora.
Co do "ukrycia" sprzedaży działki to tylko taka metafora. Było EPSI, w raporcie jest wszytko wypisane. Ale żeby do tego dojść to trzeba być świadomym akcjonariuszem i znać sstrukturę spółki, gdzie za nieruchomości odpowiada spółka córka, która zajmuję się obsługą nieruchomości. Wiec wszytko przejrzyste.
Wiadomo, że też bym chciał dywidende, tęz bym chaiał wyższą cenęakcji, ale patrząc na spółki o podobnym profilu na GPW, to wartość kurs nie odbiega od normy. Łatwo rozdać kasę, ale sztuką jest ją zainwestować i czerpać z niej zyski. Mam nadzieję, że tak będzie i będziemy mieli z tego też profility jako akcjonariusze mniejszościowi. Pozostaje nam tylk oczekać na rozwój wydarzeń...