@ bufon - albo cię nie rozumiem albo pleciesz i nie rozumiesz co to przepływy operacyjne, pamiętaj że są to dane historyczne a okres 12 m-cy trwał od 1.07.2015 do 30.06.2016 i obejmował cały rok tylko nie kalendarzowy, każde wskaźniki jak c/z czy c/zo liczysz za ostatnie 12 m-cy i tak samo ja zaprezentowałem, nie ma błędu. Druga rzecz nie myl przychodów z przepływami operacyjnymi, przychody są nieistotne a prędzej zysk (DOCHÓD), przychody mogą im wzrosnąć 100% a koszty 110% i wtedy zysk będzie niższy i pewnie przepływy też spadną. Co do Interaolt to mylisz się, przychody w 2016 będzie miał wyższe niż w 2015 a w 2017 jeszcze wyższe, wpływ na to mają rosnące ceny paliw, węgla i energii - oczywiście wzrost przychodów niekoniecznie przełoży się na większe zyski.
Co do ekoexport to produkcję otwierają już kilka lat i nawet jak to ruszy pełną parą i niech 4 razy im zyski wzrosną to i tak będzie nadal drogo, c/z 20, obecnie c/z 71, przykro mi stwierdzić ale forumowicze z forum ekoexportu mają rację, jest bardzo drogo i w mojej ocenie kurs może i z 50% spadnie, a może się stać wtedy jak się okaże że z nowej fabryki nie ma kokosów jak wszyscy myślą.