Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  19,44 zł , zmiana od tamtej pory: 554,32%

Re: czy tylko ja to widze???

Dnia 2016-08-03 o godz. 20:56 ~kino napisał(a):
> dlaczego piszesz że nie ma róznorakich zastosowań :
> 1. fraudy bankowe i baza danych sprzedawanych produktów -wdrożenie BZWBK
> 2. sondaże plebiscyty , głosowania, quizy konkursy , konsumenckie bazy danych itp - wdrożenie- 4mats.pl
> 3. trading kontraktami -wdrożenie - OSTC
>
> Mają przygotowane wylicze tylko dwa najbardziej zaawansowane:
> 1. wykrywanie fraudów ubezpieczeniowych, rozmowy sa zaawansowane, proponuja nawet potencjalnym klientom obliczyć wskażnik żyskownosci, myslicie że klienci nie sa w stanie tego sprawdzić
> 2. system analizy danych dla instytucji publicznych
>
> W Polsce nie znajdą wielu klientów bo nie ma wiele naprawde duzych firm potrzebujących analizy danych, albo nie mają świadomości że to jest im potrzebne, ale głównym celem jest rynek USA z miliardami danych a moze nawet bilionami

Dnia 2016-08-03 o godz. 20:56 ~kino napisał(a):
> dlaczego piszesz że nie ma róznorakich zastosowań :
> 1. fraudy bankowe i baza danych sprzedawanych produktów -wdrożenie BZWBK
> 2. sondaże plebiscyty , głosowania, quizy konkursy , konsumenckie bazy danych itp - wdrożenie- 4mats.pl
> 3. trading kontraktami -wdrożenie - OSTC
>
> Mają przygotowane wylicze tylko dwa najbardziej zaawansowane:
> 1. wykrywanie fraudów ubezpieczeniowych, rozmowy sa zaawansowane, proponuja nawet potencjalnym klientom obliczyć wskażnik żyskownosci, myslicie że klienci nie sa w stanie tego sprawdzić
> 2. system analizy danych dla instytucji publicznych
>
> W Polsce nie znajdą wielu klientów bo nie ma wiele naprawde duzych firm potrzebujących analizy danych, albo nie mają świadomości że to jest im potrzebne, ale głównym celem jest rynek USA z miliardami danych a moze nawet bilionami

Nie ma miedzy nami roznic w ocenie tylko inacze formujemy mysli.
Roznorodnosc zastosowan jest poki co na stronie Pilab,
 poza przykladami ktore podales brakuje mi tego w realu czyli nowych wdrozen.
Chodzi mi o rynek USA bo pod rozwoj dzialalnosci tu kupowalem te akcje.
Rozumiem ze to ze nie otworzyli budki z lodami i na raportowanie sprzedazy
przyjdzie jeszcze poczekac.
Produkt ktory oferuja przeznaczony jest do duzych firm i tam proces decyzyjny
nie przebiega szybko i na to jestem przygotowany a podczas czekania komentuje
czasem cos dla podtrzymania ,,zycia'' na forum spolki.
Z Pilabem jest tak jakby ktos mieszkajacy na niewielkiej wyspie opracowal super
wydajna pile ktora scina drzewa w oka mgnieniu wszyscy popatrzyli z podziwem
ale jak przyszlo co do czego to okazuje sie ze tyle drewna co potrzebuja to moga sobie
narabac siekierka.
A tu przypadkowo na wyspe trafiaja ludzie ktorzy zajmuja sie wyrebem puszczy amazonskiej
potrza na to z niedowierzeniem, ...... co?.......taka technologia na tym zadupiu......nie do wiary
Dawac ta Pilab ....tfu pile do nas wyciachamy ta puszcze w trymiga;-)
Co jest w tej histori wyspa, kto ludzmi pracujacymi w puszczy a co amazonia
niech kazdy odpowie sobie sam.
Ja czekam na padajace pierwsze wielkie drzewa i huk przy tym tez musi byc spory :-)
Mam nadzieje ze film z tych wydazen niedlugo dostepny bedzie w kinach;-)

ps. I jeszcze bardzo mnie sie podoba ta koncepcja przyrostu przychodow
w tempie geometrycznym moze to byc kwadrat wartosci ale preferowane sa osmi i szesnasto-katy
Jak takie wzrosty nastapia to mozemy rozliczac sie piwem na beczki nie butelki.

ps.Ja dzis swietuje Brastera bo wyglada ze wchodzimy w trend wzrostowy a to tez moze byc jednorozec :-)
Ty zdaje sie tez tam jestes?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DATAWALK -5,64% 127,20 2026-04-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.