Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  20,08 zł , zmiana od tamtej pory: 533,47%

Re: czy tylko ja to widze???

Dnia 2016-08-02 o godz. 20:51 ~antykuna napisał(a):
> zysk powiekszony o 7,5% to małe korzyści? big data to na razie raczkująca technologia i nie wszyscy widza zalety analizy wielkich danych ale małymi kroczkami i beda efekty. A efekt skali? dla wielkiej spółki 7,5% to może być kilkaset milionów dolarów.

Ja nigdzie nie kwestionuje ze zysk powiekszony o 7,5% to malo i ze to nie jest korzysc.
Chodzi mi o to ze Pilab nie ma oprogramowania typu ,,daje 7,5% zysku wiecej" oni maja program do przetwarzania baz danych
i musza znalesc dla niego zastosowanie i pokazac potencjalnym uzytkownikom co oni moga z tego miec bo tylko w ten
sposob mozna sprzedac produkt.
Chodzi mi o to ze jeszcze nie ma potwierdzenia w postaci wdrozen do wielorakich zastosowan i na to czekam
to co podales to stara sprawa jeszcze z polskiej dzialalnosci, ja czekam na to co beda mogli za pomoca tego oprogramowania
zrobic w USA. Tu bazy danych sa ogromne praktycznie wszystko co robisz ma jakis elektroniczny slad i majac takie narzedzie trzeba pokazac zastosowania i korzysci i na to czekam.
A korzysci to nie zawsze sprawa kasy choc na koniec i tak sie do tego sprowadzi np tak z czapy
jezeli za pomoca takiego programu mozna by w czasie rzeczywistym, korzystajac z kamer ulicznych tak sterowac sygnalizacja
swietlna zeby zredukowac korki w miastach to nawet nie wykazujac bezposrednio zyskow mozna liczyc na sprzedaz takiego oprogramowania.
I wlasnie o to mi chodzi zeby zaczely sie pojawiac informacje ze zaczynaja uzywac tego produktu do roznorakich zastosowac
jakiegos namacalnego dowodu ze to sie sprawdza i moze byc wykorzystane.
To tak jak bys potrafi np ulozyc replike dowolnego budynku z kostek domina w dwie minuty, umiejetnosc unikalna godna podziwu ale do poki ktos nie zrobi z tego np programu TV to mozesz imponowac tym wsrod znajomych ale utrzymywal sie z tego nie bedziesz.
Wierze ze takie zastosowanie znajda bo inaczej nie mialbym tych akcji ale to o czym piszesz to jak na razie stara sprawa i chetnych na te 7,5% w postaci innch firm dzialajacych w podobnej branzy nie ma, wiec poki co nie ma sie co napalac ze Pilab daje firmom 7,5% zysku wiecej ,bo to nie dokonca tak jest.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DATAWALK -5,64% 127,20 2026-04-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.