Optymista, tak dokładnie.
Niby proste ,a trudne XDD
Trudne tylko ze względu,że odnosi się to do przyszłości w tym momencie, gdzie trzeba już podjąć decyzję.
Proste ze względu na fakt, że kiedyś za jakiś czas spojrzysz na wykres powiesz no faktycznie , tu trzeba było kupić tu sprzedać.To była czysta oczywistość i takie proste.
Mam koleżankę,która gra na złocie.
Nie ma zielonego pojęcia o rynkach , dlaczego coś rośnie, dlaczego coś spada, zero analiz i zerowe pojęcie o ekonomi oraz zerowe śledzenia jakichkolwiek informacji ekonomicznych tylko tyle, co w tv czasem obejrzy.
Gra tylko na sam wykres poprostu patrzy na wykres odpala long ustawia TP w okolicy jakiegoś szczytu i nawet tego nie śledzi dalej. Natomiast drugą pozycję sprzedaj daje oczekującą w okolicy tam gdzie zamyka longa z TP i wtedy gra na spadki.
Efekt tej gry praktycznie sto procent trafnych decyzji. I wszystko na czuja.
Wpłaciła 500 zł po miesiącu gry ma dziś 2300zl .1800zl na plus z głupich 500 złotych, stopa zwrotu prawie 400%.
Bardzo mnie ciekawi jak poszłoby jej z większymi sumami ,czy byłaby też taka sama lekkość w podejmowaniu decyzji, czy jednak emocje by tą lekkość blokowały???
Mi doradzała,grasz na akcjach kup sobie akcji spółek węglowych węgiel teraz drogi, one urosną.
Ja jej odp Agacia węgiel to był drogi ale wczesniej ,teraz już tanieje i pewnie będzie jeszcze tańszy, a spółki już zdążyły podrożeć.
Efekt taki ,że spółki urosły od tego momentu około 20% ,a ja jej dobrej rady nie posłuchałem.
Dlatego piszę Ci Optymista patrz na wykres on prawdę Ci powie i słuchaj dobrych rad kupuj po 3 zł sprzedawaj po 5 zł XDD