Witaj,
Swojego czasu zrobiłem obszerny wątek o świetnym rozwoju od momentu wejścia na giełdę vs cena akcji z dnia debiutu vs dzień dzisiejszy. Na szybko zauważysz jaki progres nastąpił - dane na bankierze. Doliczmy inflacje za te 10 lat....Weźmy pod uwagę skupione prawie 2,5 mln akcji w roku 2020 ( a łączny obrót z "kołkowiczami" w okresie za cały rok 2018 i 2019 to mniej niż skupiono i nigdy nie powinno już trafić w obieg ). Inwestycje - otwarta nowa linia w czerwcu 2021 ? bo do dziś nie wiadomo kiedy konkretnie....z czatu wynika, że jej wydajność na dziś to ok 85 % - tu wyniki będą ulegać poprawie nadal ( nie zauważyłem od 2012 regresu ). Bardzo istotne również - dywidenda - przy obecnej cenie biorąc pod uwagę rok '20 to min 6 %. Ja prywatnie uważam, że prawdziwy FF jest dużo niższy niż wielu z Was uważa. Powyższe dane to tylko zbiór niepotwierdzonych danych liczbowo - a wypisanych na szybko przez moje długie zasiedzenie z PCC. Proszę się nim nie kierować przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych. Pozdrawiam wszystkich tych, którzy są nadal na pokładzie :) Long