tak zdecydowanie tak- to będzie świetna lokata w długim terminie, choć korekty i to szybkie będą.uważam,że lepiej kupić w kantorze i trzymać. z kontraktu walutowego bardzo łatwo mogą cię wyrzucić-zwłaszcza przy dużej ilości. sam tego doświadczyłem 3 sesje temu. wziąłem L średnio po 2.74 i oddałem na samym dole po 2.69. pierwsza zła transakcja na $ od niepamiętnych czasów. na szczęście zdążyłem odtworzyć i to dużo,niestety ponad 2.80.osobiście 80% gotówki w $. myślę,że pkb prognozowane przez morgana to wariant optymistyczny.$ będzie królował,fed ma w magazynku tylko 4 naboje, a nbp pełny magazynek, do tego przewalutowania kredytów,kłopoty budżetu i tak mógłbym do rana. nie napiszę do jakich poziomów dojdzie $ bo nie wiem.myślę jednak,że gdy wig20 był na poziomie 2800,ja pisałem, że będzie 2500,gdy to padło pisałem o 2100,póżniej o 1670. rzeczywistość zaskoczyła również i mnie.podobnie będzie ze złotówką i $. pozdrawiam-kuo i trzymaj, ale na kontraktach to jest trudne,albo szybka duża strata,albo szybki duży zysk i chęć jego zaksięgowania.kup $ w kantorze.