Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,50 zł , zmiana od tamtej pory: 34,44%

Re: Czy bedzie wezwanie....

Tak tak też jestem tego zdania ale nie mogę znaleźć żadnego prawnego odniesienia to terminu "uprzednio " ale uprzednio na pewno oznacza wcześniej niż ogłoszenie walnego zgromadzenia a takie walne ogłoszono i co i zrobili to poza prawem nikt tego nie widzi nawet nn ? Niemożliwe. W każdym przypadku do tej pory było najpierw ogłoszenie wezwania potem ogłoszenie walnego zgodnie ze słowem " uprzednio " . Ale skoro ogłosili walne a ani KNF ani nn tego nie kwestionują oznacza według mnie że tamto wezwanie z lipca 2020 roku po prostu obowiązuje choć też nie mieści mi się w głowie bo na tej zasadzie można by sobie takie wezwania ogłaszać i potem mieć dowolną ilość czasu na ogłoszenie walnego. Zapewne jest też tak że jedno wezwanie jedno walne więc a tu takiego walnego jeszcze nie było więc właśnie je ogłaszają. Po za tym myślę że nn nie ma jakiegoś wielkiego interesu siedzieć na giełdzie ,bo gdzie nn komu miał by sprzedać akcje jak nie właścicielowi ,nie ma tu innych potencjalnych kupców . Nn może równie dobrze wywierać nacisk uprzykrzać życie na giełdzie jak i poza nią.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MASTERPHA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.