To fakt, powinien, pełna zgoda. Ale jednak z jakiegoś powodu nie widzi tego. Prawo rynku i ja uważam, że to w dużej mierze (nie w całości) sentyment do sektora.
Bioceltix opublikował mega dane kliniczne, doleciał pod 100zł a dziś?? -25% i od tygodni w trendzie spadkowym
Scope póki co nic nie musi ale jednak od górki (ok. 240zł) jest już sporo ponad -20% i od tygodni w trendzie spadkowym
Captor leci od tygodni, już w sumie z -50%
Poltreg podobnie a ostatnio niusy o certyfikacji, webinar itp
Ryvu publikuje mega wyniki z czerniaka, dostaje kilkadziesiąt mln zł z dotacji i stoi w miejscu (ten przynajmniej nie spada)
MDG czesze nowych klientów jeden po drugim i od ostatniej górki 45zł jest już -40% i w sumie ciągle spada pomimo dobrych niusów.
Wszyscy powyżej mają potencjał na milionowe $ transakcje i co? lipa na całym sektorze
Jak nałożyć wykresy tych spółek to wszystko żarło od lutego'23 do czerwca'23 a potem powoli i prawie równo wszystko spada
W sumie chyba tylko Synektik odjechał wbrew trendowi, Voxel też sobie dobrze radzi - oni dzis ratują wizerunek sektora
Kto jest nastawiony na krótko proponuję wysiadać bo się zejdzie, pozostali ręcę pod d.... i zakopać na rok-dwa, ja innego planu na dziś nie mam, ale też nie dokładam.