Witaj Kryniu77,
Minęło 2 m-ce z haczykiem i składam Ci raport z moich inwestycji.
1. Integer bez komentarza - masz, wiesz.Horyzont jak wcześniej pisałam 2-3 lata.Oczywiście trochę dokupiłam w między czasie.Za mało!!!! Moja koleżanka sprzedała miesiąc temu.
2. Ekoexport - połowę portfela sprzedałam, ostatnio odkupiłam ( na plus 1,50zł).Tu muszę cały czas kontrolować, sprzedawać, kupować, ale to także inwestycja na conajmniej 1- 2 lata. Mamy umowy z Amerykanami a ostatnio spółka rozpoczęła sprzedaż dla Arabów, więc przyszłośc zapewniona. Niepokoi mnie tylko przejscie na główny parkiet, bo ostatnio, każdy kto sie przenosił z NC topił.Nie zdecydowałam jeszcze co zrobię, sprawa rozwojowa. Może cos podpowiesz?
3. Pragma - tu niestety kiszę się od dawna, był moment żeby wyjść. Przeliczyłam się. Trochę tego mam i niestety musze nadal czekać.Prawdę mówiąc nie wiem jak długo. Przyznaję,że popełniłam błąd. Za mała płynnośc akcji. Więcej się tak nie ugotuję. Pomimo,że spółka dobra.
W tamtym czasie miałam Nicogames,. To chyba o tej spółce pisałeś + 16%, - 16%. Sprzedałam, nie dlatego,że przewidziałam co się na niej póżniej działo - nie moja bajka. Obiecałam sobie,że więcej nie wejdę w nic czego nie czuję. Zapoznanie się z rynkiem gier komputerowych mnie przerastało, po prostu zasypiałam nad tym. W końcu stwierdziłam,że nie będę " się kopać z koniem". I dzięki Bogu,wyszłam z minimalna stratą.Nigdy więcej!
Miałam jeszcze TSCapital - kiedy ogłosili,że każdy inwestor może sobie w BOS-iu dokupić 1/1 akcje po 1,40 ( cena akcji była ok. 1,80). Natychmiast sprzedałam i nie poszłam do Bosia po nowe akcje. Tu przewidziałam co się będzie działo. Dziś jest już w cenie ok. 1,25. Sądzę,że spadnie do 1,10-1,00.
No i oczywiście PZU, kupiłam ile było wolno, sprzedałam po 348,50. I chyba się pospieszyłam, weszła zagranica, więc jakiś czas jeszcze będzie rosło. Przynajmniej do wyników za II kw. jak sądzisz?
Raczej zaglądam na forum parkietu, tu na forum ekoexportu od jakiegos czasu zrobiła się taka pyskówka,że sobie odpuściłam. Ale bardzo chętnie z Tobą "porozmawiam" tutaj.
Napisz o swoich inwestycjach i przemyśleniach. Dziękuję za zdrową krytykę. Pozdrawiam