Z tego co widzę, to 35 milionów to mniej niż róznica między wynikami IV 20 i I 21. Założmy, że spółka w maju pokazałyby wyniki niższe o 35 milionów. Kurts wtedy był - od marca - powyżej 130. Jako, że takie wyniki byłyby niższe niż oczekiwane mogłoby dojśc do lekkiego spadku, powiedzmy do 120.
Zatem wstępnie można uznać, że wobec dobrego rozwoju spółki ta kara nie bardzo ma jak spowodować spadek poniżej 120 - czyli opinie o cenie rzędu 90 zł musza brać pod uwage też inne czynniki.
Jako, że (na razie bez akcji , bo za późno sie zainteresowałem i poziom cen uznałem za za wysoki) uważam spółkę za przyszłościową osobiście poczekam do zmiany lokalnego trendu spadkowego na rosnący - ale nie dłużej niż do jakichś 125 zł .
Psychologicznie rzecz biorąc wolę kupić po około 140 na pierwszych wzrostach niz kupić za 133 i patrzeć na spadek do 120.
Acz sądzę, że kupię po 133 ale już przy trendzie wzrostowym po spadku jeszcze o parę złotych.
Jak spadnie do 125 to kupię w dołku:)
A poniżej 120 nie powinno więc przy zakupie 125 przez chwilę może będe na minusie.
Jedyne, co mnie zastanawia - to skąd wzięliście estymaty ceny niższe od 100 zł?