aport bieżący nr 14 / 2021
Data sporządzenia: 2021-04-16
Skrócona nazwa emitenta
KBJ S.A.
Temat
Zawiadomienia w trybie art. 69 ust. 1 ustawy o ofercie – znaczne pakiety akcji
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
Treść raportu:
Zarząd KBJ S.A. _Spółka, Emitent_ informuje, że w dniu 16 kwietnia 2021 r. Panowie:
- Artur Jedynak – Prezes Zarządu,
- Marek Weigt – Członek Zarządu,
- Łukasz Krotowski – Członek Rady Nadzorczej
_razem Zawiadamiający_ przekazali Emitentowi zawiadomienia, zgodnie z art. 69 ust 1. pkt 2_ ustawy o ofercie. Zawiadomienia dokonane są w związku ze zmniejszeniem bezpośrednich udziałów, każdego z Zawiadamiających, w ogólnej liczbie głosów w Spółce poniżej 5%.
Transakcje, o których mowa powyżej, są wynikiem realizacji umowy inwestycyjnej podpisanej przez Zawiadamiających z JR HOLDING ASI S.A. _JRH_, o której JRH informował w raporcie bieżącym nr 23/2021 z dnia 14 kwietnia 2021 r., przewidującej wniesienie akcji Spółki jako aportu na pokrycie obejmowanych przez Zamawiających akcji JRH nowej emisji.
Pełna treść powyższych zawiadomień znajduje się w załączniku.
Załączniki
wywalają akcje, January przejmuje
Artur Jedynak
W wyniku transakcji wniesienia akcji aportem, zrealizowanej w dniu w dniu 14 kwietnia 2021 r.,
zbyłem 275.768 akcji KBJ S.A.
1. Przed transakcją posiadałem bezpośrednio 340.681 akcji stanowiących łącznie 19,02% kapitału
zakładowego i głosów na walnym zgromadzeniu KBJ S.A.
2. W wyniku powyższej transakcji posiadam 64.913 akcji stanowiących łącznie 3,62% kapitału
Marek Weigt
W wyniku transakcji wniesienia akcji aportem, zrealizowanej w dniu w dniu 14 kwietnia 2021 r.,
zbyłem 275.768 akcji KBJ S.A.
1. Przed transakcją posiadałem bezpośrednio 340.606 akcji stanowiących łącznie 19,02% kapitału
2. W wyniku powyższej transakcji posiadam 64.838 akcji stanowiących łącznie 3,62% kapitału
Łukasz Krotowski
Na podstawie art. 69 ust 1. pkt 2) ustawy o ofercie publicznej informuję, że w wyniku transakcji
wniesienia akcji aportem, zrealizowanej w dniu w dniu 14 kwietnia 2021 r., zbyłem 275.768 akcji KBJ
S.A.
1. Przed transakcją posiadałem bezpośrednio 359.464 akcji stanowiących łącznie 20,07%
kapitału zakładowego i głosów na walnym zgromadzeniu KBJ S.A.
2. W wyniku powyższej transakcji posiadam 83.696 akcji stanowiących łącznie 4,67% kapitału