Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,59 zł , zmiana od tamtej pory: -8,11%

Re: Czekamy na Profesora ?

Mogę Ci powiedzieć co ja bym zrobił xskaldajac ze sprawy idą w dobra stronę tj otrzymamy MDR oraz beda umowy i mozliwa jest produkcja.
Potrzebowałbym kasy na produkcję to bym najpierw zapytać czlonkkw RN czy chcą zainwestować. To nie są ludzie pracujący na umowę o pracę za średnia krajowa uwierz mi.

Z przejściem na główny rynek poczekałbym na rozpoczęcie produkcji bo wtedy mógłbym co tydzień wysyłać w tynek dobre komunikaty.

Po wejściu na główny rynek cześć pakietu sprzedałbym licząc po 20 zł za akcje moze niedoszacowalem ale pozbyłbym się 30 procent swojego pakietu co by mi dało komfort finansowy i konrole nad firma. Dodatkowo emisja dla funduszy bo to przecież nie ma co się czarować ze nie chodzi ani o NewConnect który jest tylko przystankiem na drodze do sukcesu na większą skalę ani o takoch onwestorow jak Ty czy ja. Chodzi o wycenę spółki na poziomie kilkuset milionów przy wejściu w 40 do 45 procent funduszy. A także o przychody firmy na poziomie 10 do 50 milionów rocznie z zyskiem. Rzędu kilku milionów i perepktywamj dalszego rozwoju. Oczywiście ja to tak widzę ake czy mam racje nie wiem.

Kluczowe znaczenie ma chronologią wydarzeń.
Najpierw MDR potem umowy produkcja dzisiatki komunikatów rozbidzenie apetytu wejście na główny rynek emisja w cenie 10 do 50 zlotych sprzedaż części własnego pakietu itd

I wydaje mi się że to jest typowy przebieg wydarzeń dla spółek tego typu. Oczywsicje moze być też tak ze na MDR poczekamy jeszcze rok a zawirowania geopolitycznej spowodują spadek kurs nawet poniżej złotówki w jakimś złym scenariuszu.

Moze być też tak ze MDR nie będzie dłuższy czas a ktoś spekulacyjnie podciągnie pod 4 zlote czy 5 zlotych i znów spoduje spadek do 3 takk sobie zrobi kolejny cykl j zarobi na tym 2 czy 3 miliony. Tak to bywa. Ale ostatecznie MDR jest pewnie bliżej niż dalej. Na co mogą wskazywać właśnie te nowe emisje

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
YOSHI -0,84% 2,37 2026-02-06 15:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.