Zebrałem pytania od Was + kilka moich i wysłałem na czat. Zobaczymy czy dostaniemy odpowiedzi:
"Dzień dobry, przesyłam pytania moje jak i części społeczności inwestorów indywidualnych z forum bankier.pl. Uprzejmie prosimy o odpowiedzi:
1. W grudniu obiecywał Pan czat inwestorski co kwartał, więc wszyscy spodziewali się tego w marcu 2021.
Pierwszy czat inwestorski odbywa się 21.06.2021 r - 3 miesiące później, niż informował Pan ostatnio inwestorów? Z mojej wiedzy wynika, że spółka była kilkukrotnie informowana
o problemie przez inwestorów indywidualnych... Dlaczego traktujecie tak Państwo akcjonariuszy, którzy zaufali i zainwestowali w spółkę? Prosimy to poprawić.
2. Czy spółka planuje REALNIE poprawić relacje inwestorskie np. poprzez zwiększenie częstotliwości raportów o sprzedaży poszczególnych produktów i inne działania??
3. W ostatnim czasie obserwujemy rozbudowę grupy kapitałowej - Untold Tales / naptime.games / Another Moon. Dlaczego nie jest rozwijane portfolio Qubic games, tylko tworzycie Państwo coraz to nowsze spółki zależne?
4. Czy spółka planuje zwiększyć nakłady inwestycyjne na produkcję własnych tytułów premium, na której marża jest wyższa?
5. Czy projekt dungeon and myth został zaniechany ? Jeśli nie, kiedy pojawią się jakiekolwiek informacje by budować długofalowo zainteresowanie ?
6. Pytanie dot. gier sprzedawanych przez spółkę: tantiemy zawsze wynoszą tyle co przy Astro bears, czy Tinybulit ? Będzie to mniej niż 5% czy więcej niż 10%?
7. Dywidenda i zamiary jej wprowadzenia ? Ewentualnie zamiast premii dla zarządu i pracowników, czy spółka planuje w ten sposób wynagradzać za wysokie wyniki. (akcje, programy motywacyjne)?
8. Większość premier się przesunęła o ponad pół roku czy rok - dlaczego ?
9. Czy usługi obce, np zlecenie portowania X gry, to jednorazowy wydatek ujęty np. w roku 2020, czy też kolejne koszty za portowanie pojawiają się w kolejnych kwartałach ?
10. Dlaczego zysk operacyjny w 4q jest rekordowo ujemny, skoro w ostatnim wywiadzie była mowa że będzie dodatni ?
11. Emisje - czy nam grożą?
12. Dlaczego qubic games nie zabiera się za RAMAKE - tak jak to robi ostatnimi czasy Forever Entertainment SA?
Dziękuję za odpowiedzi,
Pozdrawiam Serdecznie
Drugi Rabin :)"