wpisąłem prompta, Zrób mi sklep z integracją płatności, SEO i kampanią reklamową
i wypluło:
1. Wybór i budowa platformy (Sklep)
Najpierw musimy zdecydować, na czym postawimy Twój sklep. Najpopularniejsze i najwygodniejsze opcje to:
- Abonamentowe (SaaS) np. Shopify lub polski Shoper: Najszybsze do uruchomienia. Nie martwisz się o serwery ani aktualizacje.
- Open Source np. WordPress + WooCommerce: Wymaga wykupienia własnego hostingu, ale daje 100% kontroli i brak prowizji od sprzedaży.
- Dedykowany kod: Jeśli potrzebujesz czegoś bardzo specyficznego, mogę napisać dla Ciebie szkielet sklepu w HTML/CSS/JS lub Pythonie/Node.js.
2. Integracja Płatności
Kiedy wybierzemy platformę, podpowiem Ci dokładnie, jak podłączyć bramkę płatniczą.
- W Polsce absolutnym standardem jest BLIK oraz szybkie przelewy (np. przez Przelewy24, PayU czy Tpay).
- Dla płatności kartą lub klientów zagranicznych świetnie sprawdzi się Stripe lub PayPal.
Poprowadzę Cię za rękę, gdzie kliknąć i jakie klucze API wkleić, aby to działało.
jakos nie widzę, że shoper (CBFolks) dostanie dostanie jakies baty z tego tytułu.
wpisuje możesz mi napisac moduł do prestashop onepage checkout?
gemini odpowiada, że może napisac, ale po co pisac od nowa jak:
Najlepszą i najbezpieczniejszą inwestycją w Twój sklep jest zakup gotowego modułu z oficjalnego sklepu PrestaShop Addons.
Najpopularniejsze i najmniej awaryjne moduły to:- The Checkout (od Zelarg) – fenomenalny, czysty i świetnie działający na telefonach.
- Supercheckout (od Knowband) – bardzo rozbudowany, pozwala metodą "przeciągnij i upuść" układać pola formularza.
- One Page Checkout PS (od PresTeamShop) – potężny kombajn z mnóstwem gotowych designów.
Kupując gotowy moduł (koszt zazwyczaj między 300 a 600 PLN), otrzymujesz system, który:
- Automatycznie "dogaduje się" ze wszystkimi polskimi płatnościami (Przelewy24, BLIK, PayU).
- Współpracuje z InPost Paczkomaty (wybór punktu na mapie bezpośrednio w checkout'cie).
Jest zoptymalizowany pod kątem prawnym (RODO, checkboxy zgód).
prowadzimy sklepy na prestashop i nie rozumiem jak cyberfolks miałby się zamknąc z powodu AI, Czy AI zrobi mi certyfikat SSL, czy da mi za darmo szybko działający serwer, czy da mi co rok darmową domenę?