Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  212,00 zł , zmiana od tamtej pory: -17,17%

Re: Cyberfolks a AI

wpisąłem prompta, Zrób mi sklep z integracją płatności, SEO i kampanią reklamową
i wypluło:

1. Wybór i budowa platformy (Sklep)
Najpierw musimy zdecydować, na czym postawimy Twój sklep. Najpopularniejsze i najwygodniejsze opcje to:
  • Abonamentowe (SaaS) np. Shopify lub polski Shoper: Najszybsze do uruchomienia. Nie martwisz się o serwery ani aktualizacje.
  • Open Source np. WordPress + WooCommerce: Wymaga wykupienia własnego hostingu, ale daje 100% kontroli i brak prowizji od sprzedaży.
  • Dedykowany kod: Jeśli potrzebujesz czegoś bardzo specyficznego, mogę napisać dla Ciebie szkielet sklepu w HTML/CSS/JS lub Pythonie/Node.js.
2. Integracja Płatności
Kiedy wybierzemy platformę, podpowiem Ci dokładnie, jak podłączyć bramkę płatniczą.
  • W Polsce absolutnym standardem jest BLIK oraz szybkie przelewy (np. przez Przelewy24, PayU czy Tpay).
  • Dla płatności kartą lub klientów zagranicznych świetnie sprawdzi się Stripe lub PayPal.
Poprowadzę Cię za rękę, gdzie kliknąć i jakie klucze API wkleić, aby to działało.

jakos nie widzę, że shoper (CBFolks) dostanie dostanie jakies baty z tego tytułu.

wpisuje możesz mi napisac moduł do prestashop onepage checkout?
gemini odpowiada, że może napisac, ale po co pisac od nowa jak:

Najlepszą i najbezpieczniejszą inwestycją w Twój sklep jest zakup gotowego modułu z oficjalnego sklepu PrestaShop Addons.

Najpopularniejsze i najmniej awaryjne moduły to:
  1. The Checkout (od Zelarg) – fenomenalny, czysty i świetnie działający na telefonach.
  2. Supercheckout (od Knowband) – bardzo rozbudowany, pozwala metodą "przeciągnij i upuść" układać pola formularza.
  3. One Page Checkout PS (od PresTeamShop) – potężny kombajn z mnóstwem gotowych designów.
Kupując gotowy moduł (koszt zazwyczaj między 300 a 600 PLN), otrzymujesz system, który:
  • Automatycznie "dogaduje się" ze wszystkimi polskimi płatnościami (Przelewy24, BLIK, PayU).
  • Współpracuje z InPost Paczkomaty (wybór punktu na mapie bezpośrednio w checkout'cie).
Jest zoptymalizowany pod kątem prawnym (RODO, checkboxy zgód).

prowadzimy sklepy na prestashop i nie rozumiem jak cyberfolks miałby się zamknąc z powodu AI, Czy AI zrobi mi certyfikat SSL, czy da mi za darmo szybko działający serwer, czy da mi co rok darmową domenę?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CYBERFLKS -0,23% 175,60 2026-03-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.