ja nie mam 11 bit od dawna pisałem ze Reko jakie podawali na 11 bit to wyssane z palca Fantazje przychodowe , ktore wklepywali w tabelki - O tym swiadczyły slabe przyrosty WL followers i słabna spzredaz preorderów po tym jak Wszyscy juz mogli sie dowiedziec CZYM jest FP2, po mozliwosci jego ogrania przez 2 H w trybie sandbox.
a jednak wielu forumowiczów bankiera Brnęlo w narracje Finansowych z tymi reko i masowo po mnie jechali ze sie nie znam ze gadam bzdury ze chce innych wyleszczyc z akcji bo sie rzekomo nie załapałem na pociąg na 900 PLN PLN. :))
Fakty wspominał o LotF , ale jaka tam była grafa ktora prezentowali w tych materiałach , jakie tam były detale oswietenie i pomimo ze to była też korytarzówka ale Pzrynajmnien swoimi Wiodoczkami i perspektywą widopku Symulowała ze ten świat jest Duzo wiekszy i bardziej Otwarty.
A w Cronosie na tym Gameplay jest wręcz Klustrofobiczny - Zauważ na filmiku jak wygląda ten wąwóz maly ludek w maire szeroki wąwóz ktory kiedys był Aleją , a jak potem wyglada na tym gameplay szerokosc 5 metrów zero mozliwosci rucho w bok przejscia gdziec w troch einna strone niz do przodu. Na innych screanach tez wyfglada to podobnie lokacja w kjjakims pociagu ( wagoniku metra) potem screen znowu z " korytarzem idącym w strone jakiegos zakladu , w tym korytarzu nie ma rzadnych ciekawych elementów do przeszukiwania itp itd.
Z tych screenow i z tego gameplay , bije jedno Gracz nie ma wielu mozliwosci swobodnego grania , jego zadaniem jest parcie do przodu i nie ma nawet odrobiny swobody zeby pójsć w bok i np CXos przeszukać zebrac znaleśc skrytki itp .
No to wyglada dla mnie tak biednie gameplayowo tak oklepanie z takim mocno klaustrofobicznytm korytarzowaniem gracza odbierajacego mu nawest Iluzje swobody , że ta niby Otwarta przestrzeń po ktorej sie porusza mogłąby być lokacja w jakims domu gdzie idziesz korytarzem jak np. w LoF .
No i graficznie nie ma zadnych moim zdnaiem odpałow zeby umilic rozgrywake jakoscia detali artyzmu świata itp .- porownajcie sobie grafike modele scenografii i otoczenia LotF a Cronosa.
Wyglada to tak jakby głowne siły rzucili na SH2 , a CRONOS miał w załozeniach byc zrobiony minimalizacją wysiłków dlatego na tych screanach na tym gameplay jest widaoczy taki brak swobody ruchów , bo przestrzeń cie otaczająca jest wręcz klaustrofobicznie wąska ktora wymusza tylko jeden ruch Do przodu.
Ja tak to widze po tym gameplay i po screenach na steamie . Jak juz jest wieksza przestrzeń jakas ( na screenaie z tym wybuchajacym zakladem ) to znowu ona jest PUSTA , nie ma na co zwrócioc uwagi nie ma czego przeszukac po prostu pusta przestrzeń ograniczona z lewej i prawej jakimis ogranicznikami w postaci ogrodzenia. Ja tu nie widze zadnego WOOW , tylko typowa gre od Blobusia typy Layers of fear , tylko ze ograniczyli jeszce na maxa detale otoczenia nie bawili sie w wymyslanie pokoi wyposarzenia itp tylko wawoz corpsy albo ogrodznie , szaro ciemnna kolorystyka , postapokaliptyczny świat bez jakiejs wyrtuozerii i szcegołowowdsci detali cie otaczajacych jak to było przy medium czy nawet LoF.
moim zdniem na niskim kosztcie i przy okazji SH2 chcą wypromowac Cornmoso ktory jest do bołu schematyczna gra korytarzową w swiecie postapokaliptycznym gdzie nawet nie musieli sie mocno starac o detale i artyzm tego swiata.
Dlatego dziwie sie FAKTY vel analityk ze tak rajcuje sie i takie kity sprzedaje widzac Cronosa na gameplay i na tych screenach i widzac kapitalzaicje BLO . Ale zapakował sie w papier to NAgania jak moze sądzac ze Indywidualny z Bankiera bedzie mial na tym kwicie jakąś moc sprawczą ze swoim popytem . :))