Nadal nie podajesz argumentów, pisanie tego samego i liczenie na inny rezultat wiesz, co oznacza? Niezła nagonka, wyliczyłem,.co zresztą pokrywa się z tym, co przedstawia Erste, że za każde 100MW sprzedane mają 35 mln zysku. Później podam linki. Do 2027 muszą skończyć 450MW dla Iberdoli, a w raporcie podawali pożyczkę do września z zabezpieczeniem przez kamienie milowe na opłaty przyłączenia, chodziło o dwie farmy 120 i 72 MW. Tu poprostu z zysku wychodzi taki kurs po sprzedaży. Wróci wtedy współczynnik wiary i już można DCF dużo wyżej liczyć. Ja podaję tylko dodatkowe 33% od bazowego wyliczenia, gdzie tu niby widzisz nagonkę?
Jeżeli współczynnik P/B wróci do 8, to będzie 24 zł -to jest przykład nagonki. Ja podkreślam,.że jest dużo czynników pozytywnych, duży portfel i dwie firmy plus JV z operatorem i jeszcze trzeba trochę poczekać. Po drodze może się dporo zmienić ( oby na lepsze), ale potencjał jest i możliwe wzrosty przez kolejne lata. Dywidendę jak mogli, to płacili i to wysoką procentowo. Główni posiadacze akcji nie panikują i tak powinna zachować się cała reszta.