ksh niestety nie jest po naszej stronie. Podmiotem dominującym jest ten który posiada większość głosów i na tym koniec. Co myślisz że poseł będzie zajmował się takim czymś co nie jest w żaden sposób "nośne" publicznie. Takie zagadnienia ich nie interesują. Ja jako można powiedzieć starzec na tym papierze swego czasu byłem na linii z prawnikiem SII - dotyczyło to wtedy celowego zaniżania wartości aktywów przez Octavę w celu pokazania papierowej gigantycznej straty. I co sprawa była nie do ruszenia, zainteresował się tym też parkiet ale nic zupełnie nic to nie dało. Tak dla przypomnienia "niezależny" rzeczoznawca wycenił grunt w centrum wrocławia przylegający do Magnolii na niecałe 30 zł zametr kw-oczywiście z aktualnym planem zagospodarowania:). Grunty w Konstancinie według octavy mają cenę jak pamiętam ok 12 zł z metr...Taki wał jak tu zrobili jest bo musi być przygotowany prawnie, za dużo mają tu do przewalenia kasy by puścić jakiś gniot. Mnie najbardziej denerwuje to penerskie działanie by nabrać rynek przekraczając 50%( o jeden głos, by po ok 2 m-cach puścić w rynek 1000 sztuk schodząc poniżej50%) dla mnie jest to rynsztok i tyle. Po co to robili ? by bezczelnie opierdzielić akcje zebrane przez słupów na podbitce, w okolice ceny wezwania.