Niestety, ale Konami pokazało w ostatnich latach, że są potwornymi partaczami.
Nie obawiam się jakości SH2, ale Konami już swoje pokazało niszcząc piłkarską serię PES. Kolejna porażka to gniot psujący dobre imię marki SH, pt.: "Silent Hill: Ascension" (średnia ocen na Google Play 1,4 przy ponad 1 mln pobrań). Jeszcze inny przykład to Metal Gear Survive, który psuje dobre imię kolejnej magicznej marki.
Nadzieję daje to, że ktoś poszedł po rozum do głowy i postawił na stworzenie remake'ów. Trzeba liczyć na podwykonawców, ale znowu Konami całkowicie daje ciała z zerowym marketingiem. Nadzieję dla SH2 daje konsolowa wyłączność na PS5 - Sony powinno tutaj zadbać o nasz produkt, dlatego jestem dobrej myśli.
Poza tym ciekaw jestem projektu, który powstaje przy współpracy z Take Two. Mam nadzieję na udaną premierę SH2, zyskanie przez Bloobera w oczach graczy dzięki świetnemu gameplayowi z elementami walki i przejście na swoje produkcje. Czekam na jakiś projekt survival horror, gdzie będzie walka z zombiakami. To by miało szansę na fajną sprzedaż. Oczywiście w Bloobera zainwestowałem na grubo i mocno w niego wierzę, chciałem tylko się podzielić swoim zdaniem dla odstresowania :)