Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  25,90 zł , zmiana od tamtej pory: 228,96%

Re: co to było

NIC!
Tu nie ma prawa być ulicy, bo od lat trwa zbieranie akcji + ustawione transakcje wymiany, jak ta z piątku - 350 tys. akcji.
Być może szykuje się kolejna, i musieli wyczyścić arkusz i zarazem zniechęcić do interesowania się akcjami. Nie wiem.
My tu nie jesteśmy potrzebni dla ustawionych transakcji. My tym transakcjom przeszkadzamy. Rozumiesz?
Przed tym zrzutem na końcu notowań popyt był zdecydowanie większy, niż w kilku ostatnich tygodniach. Natomiast po wywaleniu ponad 7 tys. akcji w arkuszu sprzedaży nie ubyło ani jednej akcji. Nominalnie ani jednej nie ubyło z prawej strony. Zupełnie, jak przy tej transakcji 350 tys akcji. Czy ktoś się zwyczajnie wkurzył i wyszedł? Nie sądzę? Raczej próbowano wyrysować "spadającą gwiazdę", a wyszła kometa Ha ha ha dla naiwnych, aby od jutra uzasadniać spadki :-DDD.  

Dlatego powtórzę jeszcze raz niezależnie od hejtu, który zaraz na mnie wyleją starzy bywalcy. Gdyby Newag wyceniano tak
samo, jak w latach 2013-2019, gdy obowiązywała wartość wskaźnika Cena / Zysk na poziomie 11-17 czyli dokładnie tyle, ile dzisiaj wynoszą te wskaźniki u wszystkich światowych konkurentów: Alstom, Siemens, Stadler, CAF, CRRC, Bombardier, to tylko przy obecnych znanych wynikach finansowych za IIIQ rok 2020, Newag by kosztował ponad 40 zł. KPW?

A "Zielony Ład" w UE dopiero startuje i kolej ma tam grać ważny element. Do 2030 30% transportu ma trafić na tory i drogi wodne do 2050 r. 50% transportu na tory i drogi wodę. Jakoś drogi wodne obecnie w Polsce nie powstają, dlatego 95% tej kasy trafi na kolej. Już wiadomo, że nie mniej niź 27 miliardów do 2030 roku w tym chyba 7 extra miliardów na tabor i tylko w Polsce, a Newag jednak stara się o homologacje za granicą i już takie ma np. we Włoszech.
Dlatego jestem przekonany, że Newag to: około 2 miliardy wyceny i około 40 zł za akcję, bo to bardzo realny scenariusz, jak to wszystko ruszy. I pod te wydarzenia trwa skup akcji.

Nie dziękujcie, nie hejtujcie. Sami sprawdźcie te wskaźniki i sami policzcie C/Z np. 12 dla obecnych wyników netto - około rekordowej kwoty 130-140 mln netto za cały 2020.

Te spadki to ściema dla naiwniaków!
To albo odpali albo będzie wezwanie do skupu akcji i wyjście z GPW. 
OK niech i tak będzie, ale wtedy ja swoją "resztówkę" oddam za 40+ albo najlepiej 50+, bo potrafię dobrze liczyć i mnie się nie śpieszy :-DDDD

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NEWAG 0,24% 85,20 2025-10-06 17:03:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.