Becher,
odpowiadając na Twoje wezwanie mnie do przedłożenia dokumentów p-ko TT to muszę Cię rozczarować, gdyż materiały jakie posiadałem upubliczniłem na forum Bankiera a dotyczyły przede wszystkim manipulacji kursem. Wklejane screeny potwierdzały ustawianie kursu przed sesją ( TKO ) i przed dogrywką na koniec sesji. Są to dowody w sprawie a nie przeciwko Tuorom, Totalowi, innych instytucji czy osobom fizycznym . Instytucje kontrolne KNF, prokurator są powołani do oceny tych faktów i ewentualnie postawienia zarzutów pod osąd właściwej instytucji.
Komunikacja Tuory z akcjonariatem jest w zasadzie poprawna. Na czas publikują komunikaty dotrzymują podjęte prawne uregulowania, choć niektóre sprawy są przedkładane z dłuższym terminem realizacji. Reorganizacja Grupy czy wejście na główny parkiet. Nie są to kwestie prawne którymi SII miałby się zająć jak również wieloletnie zwodzenie z uruchomieniem BB. Zapowiedzi dla prasy i inwestorów nie są czynem nagannym a moralnym. Być może są też czynniki obiektywne, nie mam możliwosci odnieść się w szczegółach. więc temu więcej czasu nie będę poświęcał.
Przydział a później sprzedaż akcji przez zarządzajćych czemuś służą m.in. powiększaniem inwestycji. czy ma to miejsce czy wyciskanie innym z kieszeni? Podmioty gospodarcze skupione przy TT i obrót nimi to działalność gospodarcza czy zasadna, przejrzysta nie wiem.
Z wypowiedzi na forum z którym się związałem przy emisji akcji większość bardzo negatywnie ocenia tę postać, również i mój stosunek nie jest pochlebny.
Obciążenie TT zarzutem przywłaszczenia mienia, działania na szkodę spółki to poważne oskarżenia czy zasadne Prokuratura ma ocenić czy doszło do takich faktów czy też omyłki pisarskie bądź inna interpretacja prawa.
Sumując musimy poczekać na rozwój sytuacji, działaniach Łapińskiego, które tez są skandaliczne ( nabycie akcji ORP ) .