Mysle ze Pati jak sama wie czy ma cos akurat do powiedzenia, jak kazdy. :)
Co do Twojego pytania to gdybym zdecydowal, ze dopiero teraz wchodze w spolki uwazane za covidowe, to patrzylbym na wiele elementow poszczegolnych spolek. Wymienie tylko dwie, bo to dlugi temat. Osobiscie uwazam, ze jednym z najwazniejszych wyznacznikow kondycji spolki dzisiaj - w momencie wygaszenia poprzedniej fali covid, a byc moze rozpoczeciem kolejnej, bylby poziom marzy. Marza moze byc pierwszym objawem, sygnalem ostrzegania, czy portfolio spolki jest unikalne i silne na rynku, w momencie kiedy pierwszy kurz po 2020 opadnie. Moze o tym napisze posta. Zbadalbym tez zysk i sprzedaz, ale one moga miec wiekszy zakres bezwladnosci czy jednorazowych czynnikow niz marza. I wymienie cos co dla mnie bylo wazne. Czy portfolio trafi do klienta koncowego, czy do odbiorcow biznesowych (czyli B2B), i czy do krajowych czy zagranicznych. Ja wole B2B i wlasnie zagraniczna sprzedaz. To jest bardzo subiektywne co dla kogo jest wyznacznikiem. A na koniec kurs moze robic cos zupelnie nieskorelowanego z tymi informacjami. O tym tez kiedys nasmaruje ale jeszcze ukladam sobie to w glowie. :) Rentier przepraszam, ze to dodam, ale to oczywiscie nie jest porada inwestycyjna dla kogokolwiek. Odradzam kazdemu by dzialal w opraciu o to co czyta na forum, w tym o moje posty. Ale zbadac jakie marze maja aktulanie spolki covidowe, moze kazdy.