Dziekuje za komentarze. Uwazam ze to jeden z lepszych raportow pod wzgledem informacyjnym. Widze jakis postep w tym temacie :) Co do kursu moze byc, ze jeszcze teraz nie zacznie reagowac na to co zawiera raport i bedzie robil cos co ciezko bedzie powiazac z fundamentami. Zobaczymy.
Mowi sie, ze gielda wycenia przyszlosc, wyprzedza. Wiec tak sobie mysle po raporcie. Czy w cenie 14-15 pln jest juz zawarta informacja z dzisiaj, o uruchomieniu w III kwartale zakladu o przemyslowej skali produkcji bialek i enzymow? Czy w cenie 14-15 jest uwzglednione nowe laboratorium Blirta o powierzchni 1.000 m2 w IV kwartale? Czy w dzisiejsza cene juz wkalkulowane jest potencjalne wprowadzenie kilku nowych produktow Blirta w najblizszych kilku kilkunastu miesiacach? Czy 14-15 pln za papier uwzglednia to, ze spolka blyskawicznie rozwinela sie dzieki pandemii? Ze zainwestowala miliony w nowe linie produkcyjne, laboratoria, ludzi, nowe produkty? Czy komus przychodzi do glowy, taki paradoks, ze gdyby prezes i zarzad wiedzial, ze ich produkty po pandemii beda bezuzyteczne, to nie wsadzilby milionow w mozliwosc produkowania ich w skali przemyslowej? Przeciez pandemia gasnie, a covidy maja zgasnac razem z nia, tak... ? I wkoncu czemu nie wyprzedaja papierow? Maja takie ilosci, ze to byloby natychmiast widac na arkuszu. Czy zarzad ma kompletnie inny insight w temat perspektyw covidu i pocovidu niz my?
I nie wiem, czy prawdopodobienstwo, ze znana nam pandemia to dopiero preludium, czy ta bedzie trwala tak dlugo, ze to wystarczy Blirtowi, czy rynek diagnostyki molekularnej pocovidowej, bedzie tak duzym tortem, ze Blirt musi miec kompletnie inne mozliwosci, zeby ukroic sobie swoj kawalek. Ale wydaje mi sie czytajac ten raport, ze on mowi wiecej o przyszlosci niz minionym kwartale. Jak to wyceni gielda? Czy jak to bywa na wiekszosci spolek, zbieranie papieru odbywa sie teraz, zanim dobre scenariusze zaczna byc widoczne w kwartalnych szacunkach, bo po swietnych wynikach to juz jest tylko dystrybucja w ulice. Jak to bylo, kupuje sie plotki a sprzedaje fakty. Sam jestem bardzo ciekawy. Moj profil psychologiczny : Zapakowany i ciekawy. :D
I znow prosze pamietac, ze to moje amatorskie przemyslenia. Moze nie byc w nich wiele racji i nie moga byc dla nikogo wskazowka jakie podejmowac decyzje. Ale odpowiedziec sobie na pytania z tego wpisu moze kazdy. Ciekawy jestem jak to oceniacie.