A skad wiadomo ze PMI bedzie roslo? wklej takie dane lub artykul .... bo przeciez samo PMI to tez prognoza:-)
Nie wiem nie chcę proorokowac ale zobacz tez na ceny pradu.... powoli rozwalaja huty odlwenie bo to jest spory koszt .... w niemczech tego nie maja bo przechodza na OZE, Jesli jest jak mowisz ze euro bedzie po 5zl to super ale kiedy to bedzie i czy bedzie?
Co do euro to ja nie wiem czy nie idziemy mimo wszystko w kierunku powrotu do walut narodowych .... zreszta obligacje niemieckie mozna nabyc tracac:-) wiec jakby grube rybki przewiduja tutaj jakies perturbacje i nie chodzi tylko juz nawet o przechowanie kapitalu ale zeby straty byly jak najmniejsze i obligacje niemieckie takie niewielkie straty zapewniaja/gwarantuja:-) moze to swiadczyc o tym ze idzie ZŁO :-) .... oczywiscie zycze odlewnom wielu sukcesow ale spowolneinie uderzy dopiero oj uderzy ...... Trump masz racje ja czekam az dobije Turcję poki co turkom odpuscil lekko co widac po umacniajacej sie lirze od kilku dni ale to chwilowe..... jak lira dojdzie do 7dolarow to kaput system niemcy DBank kaput i europa kaput :-) jesli wiesz o czym mówię ......
Ja moge taka teze postawic ze wlasciciele odlewni chca skupic akcje bo jak wszystko pierdut..... to cena bedzie po 1zl i "leszcze" sprzedadza niewiadomo komu te akcje ....