Lah,
Nie wiem, nie znam sie, ale te niki maja taki sam IP jak ten z ktorego piszesz tu. Tyle w temacie.
Co do pojawienia sie ludzi - wiekszy pakiet nabylem w ciagu ostatnich 2 tygodni. Do zwiekszenia zaangazowania potrzebowalem potwierdzenia wynikow Q1, szczegolnie dla piTERNu. Teraz mam wewnetrzny spokoj ze to bedzie dobra inwestycja. Wczesniej lub pozniej.
Co do marazmu - na wspomnianym przeze mnie Remorsolu, tez przez tygodnie mozna bylo zbierac po 1.8-2.3 PLN. Wielu tam na forum mowilo ze to glupota, cel to 1-1.2 PLN.
Tyle ze mi z analizy fundamentalnej wychodzilo, ze spolka zyskowna, z dynamika przyrostu realnych, a nie papierowych przychodow nie moze byc warta w dlugim terminie 6 mln PLN.
Mozesz sprawdzic moje wpisy na Biomaximie gdy chodzila w przedziale 5-7 PLN. Spokojnie i merytorycznie pokazalem ze przy wycenie ok 20 mln PLN byla to najzdrowsza, najtansza i najlepsza spolka z segmentu biotechnologii. Co nie oznacza, ze uwaza, ze teraz powinna byc warta 100 mln +.
To samo na Klabaterze, ktory moze nie jest najbadziej rozchwytywana spolka gamedivu ale dla mnie jedna z lepiej prowadzonych. W przedziale 5-6 PLN nie bylo tloku, nikt nie wierzyl we wzrosty.
I tak moge wymieniac. Chce przez to tylko powiedziec ze nie zawsze kupuje sie gdy juz zaczyna rosnac ale tez kupowanie papierow w stagnacji lub dolku tez nie jest prosta recepta na sukces. To ze nie ma obrotow milionowych i ruchow po +/- 30% w skali dnia wcale nie oznacza ze papier jest zly. Analiza, analiza, analiza ;-)
Forum to miejsce bajania i cwiczenia palcow na klawiaturze. Decyzje inwestycyjne podejmujemy na bazie solidnej analizy fundamentow spolki teraz i w perspektywie 12-24 mcy. Wynik 2019 i Q1 2020 utwierdzil mnie w przekonaniu ze Tesgas powinien byc solidna pozycja w porfelu i tyle. Cena 4.8-5 PLN jest dla mnie baza do zwiekszania zaangazowania. Wiec poki nie rosnie, dobieram lub nie (koszyczek stoi otwarty, albo cos wpada albo i nie ;-)