Ok. Poczytałem trochę. Mam parę znaków zapytania:
1. Rozumiem że otwarcie tej spółki zależnej w GB ma na celu ominiecie RODO - takiego powodu jakoś nie odnotowałem w raportach...?
2. Dziwne są dla mnie te ruchy w ostatnim roku w akcjonariacie - fundy raz zwiększają udziały, raz zmiejszają tak jak by zmieniali zdanie mając wgląd do jakiś danych - co uważanie na temat tych róchów w ostatnim roku - Altus, QVP, Fizan.
3. Emisja i dopuszczenie trzech serii akcji D,E,F w celach motywacyjnych...???? Nikt tutaj tego nie podniósł...
4. Myślę że ważnym momentem będzie raport 12 listopada za Q3 zobaczymy co pokażą ale jak się domyślam może być słaby bo prezez mówił że mogą jeszcze odczuć ostatnie zmiany na rynku obrotu danymi.
5. Ostatatnie pytanie - jaka jest konkurencja dla Cloud np globalnie - był tutaj wspomniany Datawalk (ale wyniki mają słabe). Czy Cloud ma jakąć unikalną technologię w ramach pozyskiwania/obrotu danych? Mowią ze są jedną z największych baz danych na świecie! Zastanawia mnie czy mają coś unikalnego co ich odróżnia od innych - dlaczego np Data walk ma takie słabe wyniki w tym samym sektorze? Czy Could nie działa w obszarze w którym nagle może pojawić się im masa konkurecji która wpłynie na dynamikę rozwoju? Zastanawia mnie tak naprawdę jakie są możliwości rozwoju tego businessu - cloud miał niedawno wycenę ponad 500mln złotych - czy jest fundamentalnie szansa powrotu do tej wyceny?
Zapraszam do dyskusji. Spółka bardzo ciekawa i poważnie się zastanawiam. Szkoda że nie płacą dywidendy mając takie zyski.