Czasem tu zaglądam i czytam co piszecie na wykres zerknę i sprawdzam jak ogólna sytuacja. Jak to Arbez mówił najpierw trzeba zasiać by potem plony zebrać więc tak zrobiłem i bawię się trochę w wyburzacza, budowlańca i stolarza. Trochę to męczące fizycznie ale ja to lubię a fajnie mi wtedy umysł odpoczywa od pracy giełdy i innych codziennych myśli.
No to mamy nową serię a konsolka stara ;-) To też fajny okres do gry. Bandy wyznaczone można w nich gry próbować. Ale wiecznie tak trwać nie będzie. Co dalej nie zastanawiam się nie mam teraz potrzeby. Będzie co będzie. Nie bardzo jestem w temacie jak zachowują się poszczególne spółki jak otoczeni i jakie dane spływają. Ale to okazja spojrzeć na sytuację tylko na podstawie wykresu.
Niby okolice 2150 mocno bronione, niby ponad byk kontroluje sytuację plus dla niego ale według mnie trochę długo to już trwa. Wcześniej byk choć utrzymywała się czasami ponad 2200 i myślał o ataku na 2220 a z dołu bronił okolic 2170. Teraz jakby wyglądało to gorzej i konsolka przesunęła 20 pkt niżej. 2200 oddane i nie udaję się wyjść ponad a mam wrażenie że nawet coraz trudniej zbliżyć się do niego. Z dołu zaś jakoś zbyt często są odwiedzane okolice 2150. Bronią się fakt ale to już trochę zbyt często tam zaglądamy i myślimy o obronie tego poziomu zamiast ruszać w górę. Patrząc od strony byczka szału nie ma i raczej coraz gorzej to wygląda. Przegapił kilka okazji na ruszenie w górę a skoro wtedy nie potrafił to jakoś daleki jestem od myśli o nagłej metamorfozie. Jakoś nawet zamilkły osoby wróżące 2600 i hossę. One też wiarę tracą ? Gim mówił o ocenie Fitch. Fakt raczej była pozytywna ale czy była reakcja na nią na GPW ? Może na PLNie była ale na GPW jej nie zauważyłem a to plus dla misia.
Bliżej mi do stwierdzenia w obecnej sytuacji że skoro nie chciało rosnąć to pewnie spadnie i bliżej do S. Tak myślę że będą się przymierzać do 2150 a w końcu ono pęknie. Ale nie że zaraz wodospad ale zejście w kolejną konsolkę 2100 - 2150. Może wyrok trybunału da impuls ? A może przeceniamy znaczenie tego wydarzenia ?
Arbez gdy gościliśmy w strefie ponad 2200 zadał mi pytanie czy gdy dalej będzie rosło to dalej będę się opierał przed powrotem do L i patrzył jak zdobywamy kolejne poziomy. Chwilowo nie muszę na to patrzeć a czy będę musiał nie wiem. Wtedy już widziałem że jest jakiś problem iść wyżej i S mi było w głowie. Nie znałem powodu i myślałem bardziej o rozgrywce pod rozliczenia. Ale raczej to inny powód i może rozliczenie było powodem wyciągu w rejon 2200. Zobaczymy co wyjdzie teraz.