skupuje przy każdej fali wrzuconej przez shorty.
Dlaczego?
Po 1 - wierzę w tą spółkę
Po 2 - anomalia na kursie jest wynikiem przynajmniej 7 funduszy grających na krótko (nie jest to jakiś wymysł, tylko oficjalne dane KNF) Z 23 pozycji na GPW, aż 7 dotyczy CCC. Grają na krótko:
1) AQR Capital Management,
2) LLC, Kintbury Capital LLP,
3) Kontiki Capital Management (HK)
4) Limited, Marshall Wace LLP,
5) Pertento Partners LLP,
6) Qube Research & Technologies Limited,
7) Square Circle IA LP
Spółka nie jest bankrutem, a w chyba największej fali swojego rozwoju w historii. Może odpala mi się tu patriotyzm, ale coś jest w tym, że polska firma zaczyna zdobywać zachodnie rynki, to musi być atakowana, żeby ją obrzydzić inwestorom.
Poza tym zawsze inwestując patrzę kto jest po drugiej stronie i Prezes Miłek po prostu mnie przekonuje swoją wytrwałością i determinacją w dążeniu do celu. Jak trzeba było sprzedał prywatny samolot (złośliwi mówili, że bankrutuje i się wyprzedaje). Przetrwał z kredytami przez covid, początek wojny i wysokie stopy % i spółka się nie zawinęła (jak niestety wiele innych). Dzisiaj po covidzie nie ma śladu, Rosja przejechała się konkretnie na Ukraińcach (przypomnę - w tydzień mieli ich zająć i być gotowi do podboju Europy jako najlepsza armia świata), a stopy % właśnie po raz kolejny zostały obniżone.
I fakt, moje kilkadziesiąt tys jest niczym przy milionach funduszy, ale jest tymi kilkudziesięcioma tysiącami PLN, które będą musiały fundusze odkupić.
P.S.
Ciekawe, czy przy takiej ilości funduszy są całkowicie skoordynowane, czy któryś wcześniej się wyłamie i zacznie odkup