Forum Gospodarka i polityka +Dodaj wątek

Re: Ciepło - pełne gacie.

Sky News: Putin odmawia spotkania z Zełenskim.
Kreml próbuje dystansować się od idei trójstronnego szczytu.

Ultimatum prezydenta USA Donalda Trumpa wobec okupującej Rosję Rosji wygasa dziś, 8 sierpnia. Kreml próbuje pokazać „postęp”, aby uniknąć surowych sankcji, ale odmawia zorganizowania trójstronnego szczytu z prezydentem Ukrainy Wołodymyrem Zełenskim .
Putin „gotowy” na spotkanie z Trumpem
Sky News donosi że krótko przed końcem ultimatum Putin ogłosił gotowość spotkania z Trumpem. Spotkanie mogłoby się odbyć w przyszłym tygodniu w Zjednoczonych Emiratach Arabskich.
Co odpowiedział Trump?
Według dziennikarzy, Trump początkowo zgodził się na spotkanie z Trumpem, ale tylko w obecności prezydenta Ukrainy Wołodymyra Zełenskiego. Jednak szef Białego Domu później odmówił spełnienia tego warunku.
Jeśli chodzi o uległość Putina wobec stanowczych żądań Trumpa, amerykański prezydent stwierdził, że wszystko będzie zależało od samego Putina.
„To będzie zależało od niego. Jestem bardzo rozczarowany” – dodał Trump.
Putin nie chce negocjacji z Zełenskim
Putin z jednej strony mówi o swojej rzekomej gotowości do negocjacji z Zełenskim, ale „doprecyzowuje”, że w tym celu „należy stworzyć pewne warunki”, a jak dotąd to się nie stało. Tym samym stara się dystansować od idei trójstronnego szczytu.
„Wielokrotnie mówiłem, że generalnie nie mam nic przeciwko temu, jest to możliwe. Ale żeby to się stało, muszą zostać stworzone pewne warunki. Niestety, wciąż jesteśmy daleko od stworzenia takich warunków” – powiedział Putin.

trójstronne rozmowy , albo koniec tych oszustw putina , Trump raczej jeszcze nie wie ze tylko martwy rosjan już przestaje kłamać.