pytania kieruj do zarzadu SIM, ja doradzam i jestem członkiem,
ale z tego co wiem Alicja prowadzi rejestrację w sądzie warszawskim, trochę to potrwa ale zapewne trzyma rękę na pulsie.
Ja mam Krosna więcej niz miałem i z tego co wiem, 20 osób ma tyle akcji co wtedy 60, więc mniejszy tłum,
Czarek apelował do was abyście poparli SIm i pojawili sie na walnym , które z tego co wiem ma być nw najbliższym czasie, najwazniejsza decyzja sadu, na nią czekamy, są naciski z władz aby była pozytywna.
bo to jedno wielkie nieporozumienie... to nie wierzyciele składali wniosek, a sam zarząd o upadłosć układową, ani wierzycielom nie zależy połozyć huty, ani kajconariuszom , ani zarządowi, ani polskiej gospodarce.. bo upadek huty to upadek wielu małych firm zależnych a dziura w budzecie i tak duza, i skad mają płynąc podatki.
Pomijam fakt że dla mnie jest co najmniej dziwnym że syndyk chce dalszej pracy huty, to co? huta ma sznse generować zyski a nie moze istnieć jako Krosno S.A.
szwindel...
no cóż władze polityczne monitują sprawę,
taka już w tym kraju niezawisłość sądów.
a syndyk pewnie miałby niezły biznes odsprzedać za grosze oddłużoną hutę jakiemuś polecznikowi ludzi z układu pewnych osób.
nie można było na to pozwolić....
jestem na akcjach i mgłbym wczoraj wysypać z niezłym zyskiem na dogrywce, ale wolę zaczekać.
to trochę gra... ale spodziewam sie ze akcje bedą dużo więcej warte niż dziś jak sąd oddali decyzję 1 instancji.... a to można ocenić na duże prawdopodobieństwo sukcesu