Jak dobrze pójdzie to pewnie pod koniec września, wtedy zazwyczaj aktualizują listę spółek w segmentach NC Focus Base Alert. Wrzucili w czerwcu Bras do alertów jak spółka była zawieszona za brak publikacji raportu rocznego (swoją drogą ciekawi mnie jaki jest klucz do tego kiedy nakładają karę pieniężną, a kiedy tylko upomnienie). Zakładam, że przesłanką do w/w był punkt "w okresie ostatnich 12 miesięcy na emitenta został nałożony dwa razy lub więcej regulaminowy środek dyscyplinujący". Natomiast nie przypominam sobie, żeby w tym okresie spółka dwukrotnie była upominana/karana. Owszem wcześniej to już nastąpiło, ale było to ponad rok temu. Przesłanki pozostałe jak ujemna wartość księgowa, średni kurs poniżej 5 gr, kwestie upadłościowe itp. to dosyć jasna sprawa w przypadku spółek w segmencie NC Alert. To przecież nie dotyczy Bras. Być może czegoś nie dostrzegam, albo coś mi umknęło, ale nie wydaje mi się, żeby Bras wyczerpał przesłanki klasyfikacji do alertów. Jak zwykle największą karę ponoszą akcjonariusze bo handel na fixach jest zawsze śmieszny i niepoważny.