Cercio, masz chłopie wiedzę i zasady dlatego z taką uwagą czytam Twoje wpisy- co nie oznacza, że je wszystkie bacznie śledzę i papuguję Twoje inwestycję:)
Staram się przede wszystkim nabyć doświadczenie oraz nabrać indywidualności. Myślę że właśnie Boryszew jest tego przykładem (wspomniałem o nim na wątku Netii).
Odpowiadając na Twój komunikat żeby nie traktować Cię jak wyroczni odpowiem w ten sposób. Zasady AT są mi znane ( nie w tak zaawansowanym stopniu jak Ty), ale również kieruję się intuicją i właśnie w przypadku Borka tak było. Czasmi myślałem że dostanę od niego w pysk... byłem pewny tego waloru choć przychodziły momenty zwątpienia i obawa przed dominacją myślenia życzeniowego zrobiła swoję (puściłem 30% z portfela, żeby później odkupić kilka groszy drożej)
Wszyscy jesteśmy omylni i tak jak piszesz nie myli się ten co nic nie robi, lecz jesteś królem wyciągania wniosków i bacznym obserwatorem- sory że tak się Ciebie przyczepiłem, od września planuję poświecić się giełdzie w 100% wówczas będą nasuwać się pytania- ca Twoją pomocą zamierzam awansować ze zwykłego leszcza na starszego leszcza:)
Zauważyłem (zresztą chyba jest taka teoria) że hossa idzie kolejno sektorami, najpierw rosną spółki spożywcze (Duda, Jutrzenka, Mispol), następnie banki, a kolejne to przemysł ciężki i maszynowy (Chemos, Zremb). Jeśli wystrzeliła jedna spółka z tego sektora i za nią inna spółka, to bardzo prawdopodobne jest, iż będą rosły kolejne z tej branży- zwłaszcza te z niskim freefloatem lub stosunkiem ceny do wartości księgowej! Słyszałeś o tym (książkowo to chyba nie ta kolejność)?
Udanego wypoczynku z chwilami prawdziwego relaksu, ja swój urlop zaplanowałem od 20 do 31 sierpnia mam nadzieję że po powrocie nie zastanie mnie armagedon (przez ten czas nie będę online)