Dnia 2017-08-31 o godz. 17:12 ~Przypomnienie napisał(a):
> Dnia 2017-08-30 o godz. 21:56 ~Prokurator napisał(a):
> > proszę o Wasze propozycje. Aby nie ukierunkowywać nikogo podam Wam jutro swoje przemyślenia co do ceny em. i podstawy tych wywodów.
>
> ponad 75 mln akcji to bardzo duża oferta. Przy cenie 0,2 zł było by to aż 15 mln zł do ściągnięcia od akcjonariuszy.
> Jaka cena? Oczywiście musi być poniżej kursu notowań. A dlaczego? Wystarczy przypomnieć sobie jak rozeszła się sprzedaż akcji serii D w zeszłym roku. Wtedy gdy kurs oscylował w granicach 10 groszy emisja była po 12 groszy! I kto z niej skorzystał? Według raportu Spółki z 46 mln oferowanych akcji serii D zakupiono z prawa poboru jedynie 17 mln akcji! Reszta była upychana przez zarząd na indywidualne zaproszenie ale aby to upchnąć kurs wystrzelił wtedy do 16 czy nawet 18 groszy po infie o współpracy z Microsoft.
> Tylko, że seria D liczyła 46 mln akcji po 12 groszy więc jak łatwo policzyć pozyskali 5,5 mln zł. Ta oferta jest dużo większa, zatem cena musi być atrakcyjna.
> Ja stawiam na 15 groszy (ściągną wtedy 11mln zł) o ile wytrzyma wsparcie kursu akcji na 20 groszach. Jeżeli to wsparcie puści to cena emisyjna może być nawet po 12 groszy. To moja osobista opinia.
poprzedniej emisji nie sprzedali nawet 5% jak mnie pamieć nie myli tutaj też nie zbiorą za dużo bo chyba nie każdemu uśmiecha pakować się dodatkowo dlatego warto poczekać na pp które będą wyrzucać niezainteresowani ich objęciem a ich cena? kto uczestniczył już w tak dużych emisjach z których akcjonariusze raczej nie są zadowoleni ten wie w jakich okolicach będzie można je kupić :>