Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,19 zł , zmiana od tamtej pory: -44,18%

Re: brak ogłoszenia

a co ty mi możesz wiecej powiedzieć niż to co ja wiem ? :)

zarówno o braku tego ogłoszenia wiem bo mam podgląd a o tym, że dotacja była WYPŁACONA było widać już w raporcie za 2023 rok jakbyś go dokładnie czytał !

co innego mówią o wypłacie a o rozliczeniu dotacji czy też REZERW na zobowiązania i zaksięgowanie w kapitałach własnych a nie innych pozycjach.
Szkoda mi czasu na tłumaczenia. Większość tumanówbankierowych nawet nie otworzy sprawozdania finansowego, niektórzy skupią się na jednej pozycji ZYSK NETTO a inni nawet nie rozumieją co to jest :) Taki vincent jara się ratingiem D z biznesradar, który wyciąga cyferki z raportów bez poddawania ich analizie i wycenie realnej wartości spółki.

Obecne kapitały własne nie uwzględniają nawet małej części działki na której stoi biurowiec a to forum i tak mało kto czyta więc nie za bardzo rozumiem bo co sie tym jarać? Przyjdzie czas to nawet bez analizowania będą kupować akcje.

Jak ja rozkładając na czynniki pierwsze kupowałem 4Mass w czerwcu po 0,186 zł to pluli na forum a później ci sami kupowali po 1-2-3-4 zł ! Dlaczego nie kupowali jak ja wcześniej?
Dlaczego nie kupowali Mercatora, albo dlaczego sprzedawali po 5-10-15-20 zł a kupowali po 700 zł i wyżej?

I tak bym takie pytania zadawał do wieczora podając setki przykładów, że GIEŁDA nie jest dla wszystkich a tym bardziej dla tych niecierpliwych

"Otrzymanie dotacji na nabycie lub wytworzenie środków trwałych, środków trwałych w budowie albo wartości niematerialnych i prawnych są zaliczane do pozostałych przychodów operacyjnych, jednak na dzień ich wpływu ujmowane są jako rozliczenia międzyokresowe przychodów. Zgodnie bowiem z art. 41 ust. 1 pkt 2 ustawy o rachunkowości rozliczenia międzyokresowe przychodów dokonywane z zachowaniem zasady ostrożności obejmują w szczególności środki pieniężne otrzymane na sfinansowanie nabycia lub wytworzenia środków trwałych, w tym także środków trwałych w budowie oraz prac rozwojowych, jeżeli stosownie do innych ustaw nie zwiększają one kapitałów (funduszy) własnych. Zaliczone do rozliczeń międzyokresowych przychodów kwoty zwiększają stopniowo pozostałe przychody operacyjne, równolegle do odpisów amortyzacyjnych lub umorzeniowych od środków trwałych lub kosztów prac rozwojowych sfinansowanych z tych źródeł. "

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
INVENTION 1,46% 0,10 2026-02-05 16:13:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.