Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,96 zł , zmiana od tamtej pory: -44,20%

Re: BOWIM - dywidenda wyjaśnienie / zaliczka

Mnie Bowim już wymęczył w 2021 roku, w momencie jak fundusz wychodził w lato po rekordowych zyskach czym uwalił kurs i doprowadził do tego, że musiałem czekać rok, aż w końcu udało się zarobić te 50-75%:)

Przyznam się, że nie wiem co mnie podkusiło żeby wchodzić w kwietniu skoro wiedziałem że wyniki będą gorsze. Chyba jakaś nostalgia:) Problem z tym, że mając akcje Cognoru nie czuję takiego dyskomfortu jak w przypadku Bowim. Z jednego ważnego powodu - oni tam naprawdę dużo inwestują w rozwój i nawet chwilowe obniżenie zysków mnie nie niepokoi, a nawet wręcz cieszy bo traktuje to jako okazje do dokupienia.

Dlatego jak jeszcze na dokładkę widzę tutaj jakieś dziwne ruchy z kapitałem rezerwowym, to już mnie naprawdę zaczyna to do pasji doprowadzać, bo przypomina mi się sytuacja z 2021 roku i przed oczami mam rok wiszenia. Teraz postanowiłem po prostu trochę wyprzedzić fakty i wyjść szybciej.

Może jeszcze wzrośnie, nie mówię że nie, ale ja dołączę znowu tym razem w dołku po dywidendowych spadkach:)

Ten hajs z Bowima przeznaczyłem na mocno ryzykowna spółkę gdzie jest gra pod jedno wydarzenie na zasadzie wóz albo przewóz. Zobaczymy co z tego wyjdzie:)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOWIM -1,96% 5,00 2025-10-31 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.