Oj "lew", jesteś bardzo ostrożny w swych przewidywaniach. Spółka pójdzie do góry i to ostro. Trudno powiedzieć kiedy, gdyż komuś bardzo, ale to bardzo zależy na zaniżaniu kursu i od kilku miesięcy średnio co godzinę kupuje po kilka sztuk akcji po minimalnej cenie.Nie wiem czy ktoś z Was przyglądał się operacjom sprzed kilku miesięcy? Kilka moich spostrzeżeń:
1) Podwyższenie ilości akcji o ponad 53mln sztuk! Wiemy, przejęci ZFI.
2) Mimo ponad dwukrotnego zwiększenia ilości akcji, wartość księgowa na jedną akcję niemalże bez zmian!
3) Zmniejszenie zobowiązań długoterminowych o ponad 40 mln, a długoterminowych o ponad 350 mln! Razem blisko 400mln! Ktoś powie ale równocześnie aktywa trwałe poszły w dół o 380 mln. To ja powiem, że obrotowe poszły o 180 mln w górę! Różnica pomiędzy zmniejszeniem aktywów i pasywów to 200 mln, co przypada akurat na powiększenie kapitału własnego.
Spółka ewidentnie przygotowuje się na wielki skok. Z niecierpliwością czekam na 21 marca kiedy ogłoszą wyniki za 2010 rok i coś mi podpowiada, że na kilka dni przed tą datą się zacznie.
Ktoś zaniża, gdyż czeka aż Ci którzy kupili jeszcze w 2007 w końcu sprzedali. Oczywiście nie przewiduje skoku do kilkunastu złotych, jednak mogę napisać, że kilka będzie.