Odpowiedz nie na temat ,,,nie pytałem dlaczego ktos kupuje /sprzedaje akcje tylko dlaczego Wasz Staszak i cały zarząd ...jak ognia boi sie przyznać że kurs giełdowy spółki jest niedowartościowany wzgledem majątku ,dochodowości perspektyw rozwoju itd ...a zarządy innych spółek mogą o tym mówić ....Przecież STASZAK jest promotorem pomysłu/ niewiadomo czyjego/ wydzielenia majątku z Orlenu który ma przejąć ENERGA / z przecieku dokumentów wynikało że za aktywa Orlenu Staszak chce płacic nową emisją akcji ENERGA wyceniając je po kursie giełdowym / i zrobić to parytetem /
Co do poczynań GG paradoksalnie gdyby był przymusowy wykup / ja co prawda nie miałbym możliwości zakupu i szansy na ponadprzecietne zyski ...ale wtedy GG mialaby pozew o odszkodowanie dopłatę do przymusowego wtkupu / przy wygraniu już może byłby wyrok dopłaty do np 25 zł plus z 50 % odsetek ustawowych ...oczywiscie Obajtek mógłby mimo tego nie przekroczyć 95 % i nie zrobic przymusowego wykupu i wycofac akcje z GPW I NIE ROBIC PRZYMUSOWEGO WYKUPI tez poza GPW ..ALE GDYBY UDALO SIE PO ZMIANIE WLADZY przekonac rzadzacych do rozwiazania sprawy akcjonariuszt ERnerga to przymusowy wykip poza GPW JEST PO WYCENIE BIEGLEGO ..masz przyklad TAURON DYSTRYBUCJA / i nie moze dac mniej niz kwota ustalona przez bieglego np 46 zl ....A tu na GPW TAKIEJ CENY NIEZAOFERUJE ..DLATEGO DROGA DO PONADPRZECIETNYCH wzrostow to dalsze notowania / ale bez wariantu aby za aktywa orlenu płacic akcjami energa po kursie gieldowym ..a takie rozwiazanie promowa twój ulubiony STASZAK /któremu nawet Pan jak prosił aby pozostali akcjonariusze nie dali absolitorium ...Ciekawe czy wogóle pozew za Ostrołęke złożył bo brak Espi a w raportach tez brak informacji...Mają szczęście ze niechce mi się marnowac ostatnich lat jako takiej sprawności fizycznej i psyficznej na kopanie sie z koniem bo bym i tych z PISU jak sie nie przedawniło i tych z PO zarzucił pozwami chocby dla zasady maja tez szczescie ze frekfencja zjednoczenia tez słaba a jeszcze kto ma za pozwy placić