Liczyłem, że dzisiaj uzupełnię pakiet o kilka akcji w promocyjnej cenie. Niestety przeliczyłem się, ale z drugiej strony świadczy to, że akcje są w coraz mocniejszych rękach, których nie przestraszy strata w jednym z kwartałów. Strata jak napisano powyżej jest zresztą efektem głównie zwiększenia standardów bezpieczeństwa aby móc świadczyć usługi na kolejnych wymagających rynkach stawiających na bezpieczeństwo pracowników - kosztuje to więcej, ale zwróci się w postaci kolejnych cennych zleceń. Polman jest głównym graczem na rynku polskim jeżeli chodzi o usługi przemysłowe. Stąd naturalnym krokiem jest wejście teraz na inne rynki - pytanie powinno brzmieć nie "czy" ale kiedy to nastąpi. Wtedy pożegnamy groszową wycenę akcji, zresztą kapitalizacja Spółki na poziomie 17 mln zł jest śmieszna gdy inne spółki wyceniania na kilkadziesiąt milionów mają przychody na poziomie ułamka tego co zarabia Polman. Podsumowując Polman jest spółką przyszłości z dużym potencjałem - wejście na inne rynki, świadczenie usług dla bogatej branży energetycznej, w tym najbardziej wymagających obiektów jak elektrownie jądrowe, a w efekcie przejście na rynek główny. Powodzenia.