Forum Zakładanie firmy

Re: Bezpłatne, profesjonalne doradztwo dla każdego przedsiębiorcy

Podzielę się swoim odczuciami w tym temacie, bo kiedyś potrzebowałem doradztwa...Najpierw pytałem kolegów którzy "bawią się" (tak to dobre określenie) w biznes. I jak mi zaczęli podpowiadać to mało nie skończyłem na bruku z masą długów...każdy był mądry bo mówił nie o swoich pieniądzach... W końcu doszedłem do wniosku zeby powierzyć to specjalistom. Jeden ze znajomych (tych bardziej rzetelnych) polecił mi żebym zrobił sobie biznes plan...myślałem ze to prosta sprawa ale szybko okazało sie że nie za bardzo:-p Przegląając strony w internecie znalazłem stronę www.ckdhetman.pl i w ofercie mieli tworzenie biznes planów i ogólne doradztwo finansowo-inwestycyjne. No to umówiłem sie na spotkanie i zaczęliśmy współpracować. Przygotowali mi ten biznes plan, pomogli wprowadzić go w życie i teraz zatrudniam 60 osób, firma się rozwija a CKD Hetman dalej są moimi "osobistymi doradcami". Podoba mi się u nich też to, że wszystkie sprawy załatwiane są u mnie w firmie, i żadnych dokumentów nie wywozi się z firmy co daje mi poczucie bezpieczeństwa. Więc jestem happy i płacę niskie prowizje od działań CKD po dziś dzień - i to moja historia odnośnie profesionalnego doradztwa:-)