No niestety wyznaje inną wiarę. Wiara w siebie i w najbliższą rodzinę. Reszta jakoś mnie mniej obchodzi. Wszystkim nie pomogę. Oddaje spore podatki. Z samej giełdy za 2023 w pit to będzie blisko 100tys. 10 razy więcej z innych podatków.
Z giełdy państwo mi zabiera 19%, z innych podatków 80% z zysku. Co jeszcze mam oddac nerkę? :)
Dzielę się wystarczająco w dodatku biorę udział w różnych zbiórkach na Ukrainę, na paczki, inne. Przyjąłem na pół roku rodzinę z Ukrainy. Nie czuje potrzeby i nie mam siły żeby robić jeszcze więcej. Niech każdy bogobojny polityk z Pisu odda tyle w procencie co ja rocznie oddaje. Sprawdź ile zarobił Kurski a.ile oddał biednym. To co się dzieje z Kościołem powiązanym z Pis to czysta obłuda. Moja wiara polega na tym żeby być dobrym człowiekiem. Nie stety wiesz dobrze ze świat nie jest idealny i nigdy nie będzie. Świat jest kolorowy. Są źli ludzie i dobrzy. Tego nie wyrównasz. Takim super porównaniem jest obrazek modlacego sie Putina jak stoi w cerkwi że świeca. Dobra kończę polityka i kościół to są źli doradcy na giełdzie.