Dnia 2015-05-11 o godz. 16:20 ~jim napisał(a):
> Kupili rekomendacje, jeden taki rozsiewa swoje wizje, że juz cognor jest pod skrzydłami pgz, ogólnie wszystko rośnie, zlecialo się trochę leszcza. To jest moja opinia dlaczego rośnie, ale mogę się mylić.
Każdy może się mylić.
Ja w tamtym roku myliłem się zakładajac, że Ukraińcy z ISD zgłupieli i zamiast wejść w tani stan likwidacji huty, to dali szczodry pakiet odpraw pracownikom H.Cz. za zerwanie gwarancji ich zatrudnienia, które i tak wygasało w tym roku. W tym roku to ja myślę, że to nasze państwo było sponsorem tego oczyszczania huty z mocno uzwiązkowionych pracowników i to nasze państwo stoi za pokryciem kosztów ich zwolnień poprzez wykup wierzytelności huty (o czym pisał PUDS) gdyż nasze państwo ma zamiar na tej infrastrukturze utworzyć całkiem nowe centrum pancerne z całkiem nową ekipą pracowników. Ponieważ chcemy stać się światową potęgą w produkcji pojazdów pancernych i dlatego kupiliśmy licencję od Koreańczyków na pancerne podwozie K9 dla haubicy Krab, a na bazie tego podwozia budować mamy zamiar także inne pojazdy pancerne, czyli takich monolitycznych korpusów będzie trzeba wykonać setki a może nawet tysiące i do tego potrzebny jest stosowny i nowoczesny kombinat a nie obecne pseudohuty z grupy PGZ z pracownikami, którym najlepiej wychodzi palenie opon w Warszawie. Natomiast Cognor może się stac częścią tego projektu, bo potrzebuje finansowego sponsora i jest prywatną firmą z doświadczeniem pancernym a na jego akcjach mogą zarobić znajomi królika, a ponadto PGZ ma zamiar wchodzić na gieldę, więc przyda im się taki zajac jak Cognor, który zademonstruje inwestorom jak szybko przyszły kurs PGZ może też tam śmigać.