Paribas, Paribas.............to brzmi jak zaklęcie znanego archeologa.
Śmieszą mnie te rekomendacje pudli w białych kołnierzykach z czerwonymi szelkami. No, ale tak jak to wielokrotnie pisałem, każdy swój rozum ma.
Jeszcze raz podkreślę z naciskiem, że dopiero jak nastąpi wybicie górą z tej konsolidacji i na dodatek poparte siłą i zasięgiem, czyli tz.
power box, będzie można mówić, że ten papier zajdzie znacznie wyżej. Na dzień dzisiejszy to ja to widzę tak. Pokazała się dobra rekomendacja i kurs wczoraj na zwiększonych obrotach poszedł do góry. Skoro analitycy ( przepraszam napiszę to słowo jeszcze raz
,,analitycy,, - tym razem jak widzicie w cudzysłowie) wydali tak dobrą rekomendację, to dlaczego ten ruch nie ma kontynuacji we wzroście ?
Dla mnie tak długo trwający ruch boczny budzi obawy i każe postawić mi pytanie, czy to nie jest akurat dystrybucja ?
Nikt z nas tego dzisiaj nie rozstrzygnie, zrobi to za nas sam rynek i tyle.
Patrząc na niemrawe wzrosty na poszczególnych papierach, niestety dostrzegam jedynie formacje korekcyjne.
Tak moim zdaniem jest na PZU, teraz korekta wzrostowa zaczyna się na PGE, ale są to jedynie układy korekcyjne, nie ma mowy o zmianie trendu.
Pozdrawiam wszystkich a szczególnie republikę i powiem szczerzę, chciałbym abyś miał rację i kurs wystrzelił do góry.
Jeśli zaś chcecie znać moje zdanie, to stawiam 60/40 , że tak się nie stanie.
kolorowy wiatr