Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  37,20 zł , zmiana od tamtej pory: 10,75%

Re: Asseco Business Solutions SA (ABS)

Narazie niech zarząd się weźmie do roboty i pokaże poprawę wyników bo już pracują nad tą trasformacją i efektów nie ma, tylko gadają że biznes jest zdrowy bo zaliczkę wypłacili, tylko kto im uwierzy w ten zdrowy biznes, dobrze że te wyniki za 3kw były takie same co za 2kw to jest szansa już od 4kw na lekki wzrost, niech się nie zasłaniają kursem dolara, pewnie jak by był po 3,80 to i wyniki były by lepsze, nie myślałem że zarząd będzie ukrywał te koszty co miały być niższe mówili że klienci nie będą odchodzić, a oni dopiero jak zaczęło się palić w spółce to powiedzieli że nie są optymistyczni, tylko co z tego jak by z rok wcześniej jasno zakomunikowali to by ludzie pewnie wstrzymali się z inwestycją w text, teras prawdopodobnie wyrysował się podwójny dołek i jest szansa na wzrosty nawet do końca roku bo i dwie dywidendy po drodze, ja po tym co widzę to jestem sceptyczny co do tej restrukturyzacji, pewnie trzeba czasu i kurs wróci na poźiomy okolice 55-60 ale żeby były wyższe wzrosty to musieli by zdecydowanie poprawić wyniki i zdobywać nowych klientów i przestać ich tracić, uważam że na małą poprawę szansa jest ale na tyle żeby przebić 60zł to wątpię, obym się mylił, ja czekam do końca roku i jak będzie lipa to sprzedam ze stratą.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TEXT -1,84% 36,32 2026-03-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.