Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,46 zł , zmiana od tamtej pory: -89,71%

Re: Artykuły z ostatnich dni

Pokusiłem się o drobną analizę, która w ostatecznym rozrachunku lekko mnie zszokowała. Sądziłem kiedyś, że w reklamie Model Buildera na rynku chińskim, najważniejsza będzie platforma Bilibili. Tymczasem zapoznałem się z jego oglądalnością na Weibo (chińskim twitterze) i po porównaniu z Bilibili i YouTube, włosy nieco stanęły mi dęba:
materiał sprzed 4 mies. - 189 tys. odtworzeń
2 mies. - 47 tys.
1 mies. 274 tys.
19 dni - 25 tys.
19 dni - 3648
19 dni - 6939
18 dni - 4153
To oznacza, że w ciągu ostatnich 4 mies. powyższe 7 różnych prezentacji Model Buildera na Weibo, otwarto, bagatela, 549740 razy. I pod wszystkimi są komentarze, co świadczy, że pomysł gry, jej demo, nie są mdłe w odbiorze, że wywołały reakcje emocjonalne.
Ale mimo, że jestem pod wrażeniem powyższego, to muszę wspomnieć o pewnym tajskim YouTubowym influencerze MinGamer.TV, którego materiał sprzed ok. 2 tyg., ma aktualnie przeszło 5,7 tys. odtworzeń i ta liczba stopniowo rośnie. Na YouTubie, żaden materiał poświęcony Model Builderowi nie może się równać z oglądalnością tego. Tajlandia posiada ok. 70 mln. mieszkańców. Wynika wg mnie z tego wniosek, że są influencerzy i INFLUENCERZY. I do tych drugich przede wszystkim muszą dotrzeć, by promowali Model Buildera.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MOONLIT 11,25% 0,36 2025-09-30 15:08:27
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.