Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  24,40 zł , zmiana od tamtej pory: 6,56%

Re: Answear vs Lubawa SA

Wszyscy mają rację. Patrzyłem na Lubawę ostatnie notowania 11% w dół ale to korekta w poniedziałek odbicie bo doszło do 3,5 za akcję.

Ile wart jest Bictoin? Wszystko jest kwestia popytu i podaży to trochę tak jak z obrazem Leonarda Da Vinci np. Monaliza. Ile on jest warty warty jest tyle ile ktoś za niego zapłaci. Obecnie jest ubezpieczony na 100 mln USD, a wartość płótna i farby jest żadna. Byle drukarka wydrukuje mi to za grosze.

Cena obrazu jest sztuczna jak i Bitcoina, dlaczego ludzie płaca za obraz majątki bo sprzedaje im się pewna historię skoro obraz innych malarzy są warte miliony to ten też może być tyle warty.

Tak samo jest z akcjami, teraz wszyscy myślą ze Lubawa może być jak Mercator po 600 PLN za akacje. Obroty dzienne po 20 mln. Szczerze aż mi głupio że wtedy nie kupiłem za 1000 PLN.

Answear jest super spółka ale to jest spółka dla inwestorów nie dla graczy, zarobiłem na niej sporo bo sprzedałem za 38 i zarobię na niej ponownie jak wszystko się unormuje bo nie jest warta 24 pln za akcję tylko 10 pln więcej.

Nawet na Ursusie który jest w upadłości ludzie zarabiają {tego bym nigdy nie kupił)
Życzę wszytki wysokich przychodów z Inwestycji w giełdę.

PS w poniedziałek mam pewność (90%) ze akcje skocza o 10-15% w górę jeżeli chodzi o Lubawę przy 3,5 było odbicie. Analiza techniczna

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ANSWEAR 0,44% 22,80 2026-02-18 16:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.