dobrze elb, masz racje, proponuje wiec sobie i innym (miedzy innymi tobie tez) napisac prosbe do zarządu firmy o potwierdzenie zawarcia wykupu i umorzenia obligacji zabezpieczonych w zsumowanej kwocie 80mln ojro. resc tego pisma moglaby wygladac nastepujaco:
………….. …………, dn. 09.10.2018r.
…………..
…………..
Pan Przemysław Sztuczkowski
Prezes Zarządu Gognor Holding S.A.
Poraj, …..
Ja niżej podpisany, jako akcjonariusz spolki cognor holding sa oraz jako posiadacz warrantów subskrypcyjnych uprawniających do nabycia akcji emisji nr 9 zwracam się z prosba o pisemne potwierdzenie nabycia i umorzenia obligacji zamiennych w kwocie ok. 60mln EUR, na które to obligacje spolka zaciagnela komercyjny kredyt podobnej kwocie, pragne również nadmienić iż spolka raportem nr 28/2018 informowala o uruchomieniu przyznanych kredytow oraz o zlozeniu przez spolke zalezna stosownego zawiadomienia w BNYM w dniu 23 sierpnia 2018r. jednak do tej pory spolka nie poinformowala o umorzeniu tych obligacji jak to miało miejsce raportem nr 24/2018 z dnia 09.08.2018r, gdzie spolka wyraznie poinformowala akcjonariuszy o otrzymaniu informacji od BNYM o częściowym umorzeniu obligacji zabezpieczonych ze srodkow wlasnych. Jako akcjonariusz spolki spodziewam się również podobnej informacji podanej odpowiednim raportem o całkowitym (końcowym) wykupie obligacji zabezpieczonych.
Prosbe swoja motywuje troska o zainwestowany w akcje spolki kapital oraz o możliwość skorzystania (w przypadku odpowiedniego wzrostu kursu akcji spolki) z objecia akcji emisji nr9 w wykonaniu posiadanych przeze mnie warrantów subskrypcyjnych, które w calosci oplacilem.
Z poważaniem
………………..
ja takie pismo dziś listem poleconym do spolki wysle, po otrzymaniu odpowiedzi napisze na forum żeby nie było placzu, lamentu lub żeby był większy (w zaleznosci co odpiszą), żeby "wyklarować", jak to byles laskaw napisac, to naprawdę niewiele kosztuje a popatrz ile spraw zalatwia, odpowiadales mi po polnocy, pewnie spac poszedles z godzinke później i dziś w pracy przez kilka będziesz nieproduktywny. wszystkim zainteresowanym proponuje wyslac podobne pisma do spolki, dla lepszego samopoczucia, patrząc na kurs gniota