Dnia 2017-11-02 o godz. 17:12 ~stalowy napisał(a):
> Dla mnie scenariusz wezwania jest pozytywny ponieważ pakiet jaki posiadam jest z ceną poniżej 1 PLN.
> >
> > Większość akcji sprzedałem po ogłoszeniu radosnej nowiny o obniżeniu ceny nominalnej.
> > To co sobie zostawiłem to w razie rozwoju innego scenariusza niż zakładam. Niestety założony scenariusz się ciągle realizuje więc w optymistycznym planie resztę akcji sprzedam po 1,6-1,7 PLN.
.............
Zakładając, że to co piszesz jest prawdą, to jako farciarz z 60% zarobkiem to przesadnie straszysz tym wezwaniem jak nadchodzącą apokalipsą, wezwanie jest oczywiście możliwe, niemniej może się odbyć dopiero za kilka lat (hamują obligacje), a w tym czasie kurs może testować kolejne dna i to grubo poniżej ceny nominalnej, bo cena nominalna nic w tym czasie leszczowi nie gwarantuje, więc byłbym ostrożny z optymistycznym planem sprzedaży po 1,6-1,7 zł.
Ponadto, jeżeli obecna emisja z kredytem nie pozwoli na pełną spłatę obligacji to dalszy pobyt gniota na giełdzie daje większe szanse na kolejne refinansowanie niż po ew. wyjściu z giełdy.