@mirao
sorry, ale wczoraj po południu już nie zaglądałem na forum.
Dzięki za pochwały, ale nie przeceniałbym moich zdolności. Szczególnie w perspektywie średnioterminowej.
Dyrygenta tworzyłem z myślą o "szybkiej grze". Działa na 15M. Jeszcze wczoraj odmawiał gry na S. Dzisiaj jeszcze za wcześnie na jego wskazania.
Ostatnie dwa cienie dziennych świec, mogą sugerować niepewność byka. Jednak byłbym ostrożny z taką interpretacją. Mogą to być również realizacje szybkich zysków. W ciągu dwóch sesji LOP wzrósł ponad 7000. A na spadkach intra nie zmniejszał się. Chyba były odbierane długie od tych, którzy realizowali szybkie zyski.
Myślę, że łapanie S w tej chwili to duże ryzyko. Z pewnością można oczekiwać realizacji (sporych ostatnio) zysków części graczy. Jednak rynek raczej silny i na korektach mogą być gwałtowne odbicia, zaskakujące dla graczy. Tak więc, jeżeli S, to na krótko i z niewielkim TP.
Raczej czatowałbym na L na lokalnych korektach.
Ten byczy obraz mącą trochę bazowe. DAX na wyraźnej ścieżce spadkowej. S&P nadal ma szansę na kontynuowanie odbicia, ale rewolucji na wykresie nie zrobił. Wszedł w jakąś niekształtną konsolkę, próbując zamknąć lukę z września. Bez trwałego pokonania bariery na 4400 dalszego marszu na północ chyba trudno oczekiwać.